Geld beschikbaar voor verduurzamen woningen

4

Den Helder – De provincie Noord-Holland heeft de subsidieaanvraag goedgekeurd voor het “Regionaal energiesparingsprogramma woningen”. Het programma bevat doelstellingen voor het verduurzamen van particuliere woningen. Het is opgesteld door de gemeente Den Helder, samen met de gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Texel. De provincie stelt hiervoor € 543.000,- beschikbaar voor de vier gemeenten, voor de periode van 2019 tot en met 2021. Den Helder krijgt daarvan € 170.000,-.

De subsidie is bedoeld voor de gemeenten, zodat zij de bewoners kunnen ondersteunen. De gemeenten hebben de volgende gezamenlijke acties afgesproken:
– Voortzetting samenwerking met het Duurzaam Bouwloket
Het Duurzaam Bouwloket ondersteunt woningeigenaren bij hun zoektocht naar oplossingen voor het verduurzamen van de woning en -gasloos wonen. Dit energieloket is duidelijk, centraal en digitaal voor bewoners bereikbaar. Gemeente Den Helder werkt sinds 2018 met het Duurzaam Bouwloket;

– Toewerken naar stappenplan aardgasloos met particulieren
Op wijkniveau gaan de gemeenten samen met het Duurzaam Bouwloket en particuliere woningeigenaren een stappenplan opzetten naar aardgasloze woningen. Daarnaast ontwikkelen de gemeenten samen een communicatiecampagne Aardgasvrij NHN om woningeigenaren te informeren.

– Uitbreiding van collectieve inkoopacties zonnepanelen en isolatie
Deze collectieve inkoopacties stimuleren woningeigenaren bij het verduurzamen door de lagere inkoopkosten verduurzamingsmaatregelen.

Met deze maatregelen verwachten de gemeenten woningeigenaren goed te informeren en te ondersteunen. Het draagt bij aan het ‘meters maken’ en Den Helder stap voor stap te verduurzamen. Bovendien ontzorgt het bewoners bij inkoop en installatie.

4 REACTIES

 1. HIHI mijn neef in Duitsland kreeg een brief met daarin de vraag of hij gas wilde hebben en zo ja dan krijgt hij een subsidie van honderden euro’s voor de aanschaf van gastoestellen, dit i.v.m. milieuwetgeving!!!!
  Belgie kijkt ook met stomme verbazing naar ons, ook zij prefereren gas boven elektra.
  En hoe willen ze het doen een gemiddelde cv ketel is 20 a 25 KW of wordt je gedwongen om een nutteloze warmtepomp aan te schaffen, deze werken niet in oude woningen zei een specialist tijdens een docu op TV.

  Waarom hoor je niets over de luchtvaart met extratoeslagen i.v.m. het milieu de toeslag die nu betaald moet worden is peanuts.?
  Waarom wordt de industrie niet harder aangepakt maar alleen de burger?
  Wat gaan we doen met de import van producten waarbij veel CO2 en Stikstof is vrijgekomen, gaan we deze landen boycotten, kunnen we stoppen met elektrische auto’s niets is zo vervuilend als de productie van de accu’s.

 2. klimaatwaanzin…..
  .
  de regering wil weer eens het braafste jongetje uit de klas zijn en de gemiddelde Nederlander slikt het weer als zoete koek en trekt jaknikkend de poeplap wel weer….
  .
  zoals Henk hierboven al meld, de (sterk) vervuilende landen mogen gewoon blijven leveren en er zal niemand over reppen, hier de veestapel halveren dus de buitenlandse vleesindustrie zal floreren….

 3. ah fijn ze geven subsidie
  in de praktijk betekent dat echter dat daar belastinggelden voor worden gebruikt, ook van mensen die deze hele klimaathype helemaal niet zien zitten
  er is maar 1 manier om van die klimaatwaanzin af e komen, over zo’n 1,5 jaar mogen we weer stemmen…stem dan eens niet op die gevestigde partijen die ons al jaren uitkleden

Comments are closed.