Gemeente nog 3,5 jaar langer in pand Rabobank

10

Den Helder – De gemeente Den Helder en de Rabobank verlengen het huurcontract voor de tijdelijke huisvesting van het gemeentepersoneel aan de Verkeerstorenweg met 3,5 jaar. Gemeentesecretaris Robert Reus en directievoorzitter Rabobank Kop van Noord-Holland, Harry Nieuwenhuizen, ondertekenen de overeenkomst maandag 30 september aanstaande. Dit gebeurt om 12.30 uur in de collegekamer aan de Verkeerstorenweg.

Begin volgend jaar verlaat de gemeente de locaties aan de drs. F. Bijlweg 2 en drs. F. Bijlweg 20. De ambtenaren die daar werken verhuizen naar de Kerkgracht en naar de Verkeerstorenweg. Zij blijven daar gehuisvest totdat het nieuwe stadhuis op Willemsoord, in de gebouwen 66 en 72, gereed is.

Het wordt dus drukker aan de Verkeerstorenweg. Maar door ontwikkelingen bij de Rabobank en verhuizing van een deel van de ambtenaren naar de Kerkgracht, komt er meer ruimte voor de gemeente in het pand. Harry Nieuwenhuizen geeft aan: “We zijn blij dat we het huurcontract voor nog een periode kunnen verlengen en we de gemeente nog iets meer kunnen faciliteren en onze eigen dienstverlening vanuit deze mooie plek kunnen voortzetten. Er is sprake van een goede win-win situatie en we maken gezamenlijk gebruik van de ruime faciliteiten die dit pand biedt.” Gemeentesecretaris Robert Reus: “Ik sluit me daarbij aan, daarbij is het is fijn dat alle werknemers van de gemeente nu een goede werkplek hebben.”

Kerkgracht
Aan de Kerkgracht ontvangt de gemeente straks zijn bezoekers. Hier komen de publieksbalies, spreekkamers, werkplekken en de trouwzaal. Maar ook de fractie- en vergaderruimtes, de commissiekamers en de raadszaal.

10 REACTIES

 1. alleen met vervuilde grond onder de gebouwen waar ze in gaan maar het zijn maar ambtenaren

 2. Prima zo geregeld toch een Front Office (Kerkgracht) en een Back Office (Kooypunt) als Stadhuis dus mooi laten zitten hoeft er ook niemand te stikken in het stof op Willemsoord en kost zeker een stuk minder.

 3. Het zou nog beter geregeld geweest zijn als het oorsprongkelijk plan gehandhaafd zou zou zijn gebleven.
  De Bijlweg in functie laten blijven geheel in overeenkomst referendum(democratisch).
  Had het bestuur van deze stad ook gesierd dan.
  Namelijk doeltreffend/sober met belastinggeld om gaan.

 4. Probleem is dat gemeentebestuur, raadsleden en ambtenaren, gezien hun eigen financiële positie, zelf moeiteloos besluiten kunnen nemen die de gemeenschap financieel raakt, maar waar ze zelf geen zorgen over hoeven te maken. Er zijn met betrekking tot het stadhuis heel wat goedkopere varianten aangedragen die de bevolking geen pijn zullen doen maar die ter zijde worden geschoven. Het mag niet als schrale troost dienen dat Den Helder niet de enige gemeente is die klakkeloos, bijna gewetenloos, het beheer over gemeenschap geld voeren. Zonder enig onderzoek wordt alles, veel door het college voorgeschoteld, aangenomen met de gedachte het zal mijn tijd wel dienen…Of de ingezetenen van Den Helder er beter van wordt is hoogst twijfelachtig, in ieder geval in mijn beleving uiterst onzeker.

  • Dit hele clowneske incompetente raadszooitje, met de verkiezingen richting Kaatsheuvel stemmen. Daar horen zij thuis.

 5. En de persoon onder wiens verantwoordelijke vleugels dit allemaal tot stand is gekomen, is met rokende banden Oostwaarts vertrokken. De burgers van Den Helder , met de aangerichte puinhoop achterlatend.

  • Ja zeker,dat is ook het schaamteloze gedrag in deze,je kunt in dit land als een volslagen incompetent figuur de politiek in.
   Waanzinnige besluiten nemen,met of zonder enige inspraak blijkbaar.
   Zie ook dit besluit weer,rustig straffeloos ondernemen.
   De huurprijs houd je geheim,in het belang van rabobank in deze.
   WOB wordt ook zo terzijde geschoven.
   Zodat het geen punt is om met de paleizendrift legaal door te gaan.

   De burger betaald wel in dit land,geen enkel strafrechtelijk punt.
   Integendeel je wordt er voor beloond.

Comments are closed.