Ja-Ja of Nee-Nee? Den Helder kijkt het even aan

9

Den Helder – Sinds deze week is duidelijk dat gemeenten de Ja-Ja sticker mogen invoeren. Den Helder volgt deze ontwikkeling nauwgezet, maar neemt nog geen besluit.

“We willen eerst de resultaten afwachten met wat dit de bewoners gaat opleveren”, laat gemeentewoordvoerster Florentine de Maar weten. “Er zitten ook meerdere kanten aan. Zoals nu de plaatselijke sportclubs nog een extra centje kunnen verdienen aan oud papier, zou dat ook minder worden. En vergeet niet de gemeentelijke stadsnieuwspagina in Den Helder op Zondag. Een huis aan huisblad dat dan mogelijk niet meer door een brede groep inwoners gelezen kan worden.”

De gemeente Amsterdam voerde de nieuwe sticker vorig jaar in. Ongeadresseerd drukwerk mag niet meer worden bezorgd, tenzij mensen een Ja-Ja sticker op de brievenbus hebben geplakt. Worden folders toch bezorgd in bussen zonder een dergelijke sticker, dan riskeert de verspreider een boete. De rechter bepaalde deze week dat Amsterdam (en daarmee dus alle gemeenten) een dergelijke sticker mogen invoeren. Dat betekent dat inwoners niet langer actie moeten ondernemen als ze geen folders willen (de Nee-Nee sticker), maar juist alleen als ze die wel graag willen ontvangen. Meerdere gemeenten in het land hebben aangegeven het voorbeeld van Amsterdam te willen volgen, Den Helder kijkt de kat dus nog even uit de boom.

9 REACTIES

 1. de nee-nee sticker werkt toch ook prima ?
  ik heb gelukkig al jaren geen last meer van een stapel oud, ongelezen papier meer in mijn gang. 😉
  alleen moeten ze die snackbar en vreetschuurtjes rotzooi eens aanpakken. van die gasten krijg ik nog steeds ongevraagd allerlei menu’s etc in m’n bus.
  kun je die gasten ook aanpakken met de nieuwe wet ?

 2. wat een flauwekul weer….. vast weer een overbetaalde ambtenaar met een dure opleiding die eigenlijk de hele dag niets te doen heeft verzonnen

  • Reclame die wel een adres heeft mogen ook gewoon via de NEE NEE sticker omdat het adres gebonden is. Het terug bezorgen / kan wel een boete opleveren. Mogelijk ook heeft te maken met de opgaan in de post / sandd, en de rechter heeft geen toestemming gegeven om beide bedrijven samen te betrekken. Duzz kwee niet of het flauweful is,…………………. oud papier voor de bewoners zullen ook niet verdwijnen ( Wel duistere ambtenaren te vinden in deze gemeente ” kliek “. Da’s waar RB ).

   • Geadresseerde reclame, valt onder de bezorgplicht doe post nl heeft. daar helpt geen sticker tegen.

   • Goed idee! Kan die neenee sticker ook van mijn deur. In wezen hetzelfde systeem als het donorcodicil. De meeste mensen zullen te beroerd zijn om een jaja sticker te halen, dat scheelt weer een hoop nutteloos papier verbruik. Nou nog het stoppen van ongevraagd folderen van die eerder genoemde eettentjes.

    • de kranten zijn allemaal al zo’n beetje failliet en die paar foldertjes ben ik niet bang voor, vind dat geschooi aan de deur tijdens etenstijd veel irritanter

 3. Het bestaat al. Met NEENEE geef je aan niets van reclame of weekblaadjes in de bus te willen hebben. Met gèèn sticker op de brievenbus wordt alles in de bus gekieperd. Er bestaan ook NEE JA stickers , geen reclame , wel weekbladen. Dus , compleet overbodig !!!

 4. Het huidige systeem nee-nee werkt prima, maar nog beter is als dan ook ja-ja sticker voor geloofsopdringers, collectes, verkooppraatjes etc. Zijn we van die stickertroep op de deur ook af.

Comments are closed.