Kootkar gaat, Vermooten komt

13

Den Helder – Ilse Kootkar vertrekt uit de Helderse gemeenteraad. Dat zeggen betrokkenen, maar zelf reageert ze niet. Als ze inderdaad weggaat keert Marinus Vermooten terug in de raad. Hij stond op de lijst van de Seniorenpartij en is nu de kandidaat met de meeste voorkeurstemmen.

Kootkar reageert dus niet op een verzoek om commentaar, maar wethouder Remco Duijnker (hij was lijsttrekker van de Seniorenpartij) bevestigt het vertrekt. Te hoge werkdruk zou de reden zijn. Wanneer ze haar raadszetel inlevert is onduidelijk, maar “volgens mij zou ze dit vrij snel doen. Het is echter aan haar, ik bemoei me daar niet mee”, zegt de wethouder. De fractievoorzitter van de partij, Carla van Driesten, weet officieel nog nergens van. “Ik weet het nog niet officieel, Remco weet van de hoed en de rand”, is haar reactie.

Vermooten wil zijn zetel hoe dan ook innemen en het liefst namens de Seniorenpartij, ook al werd hij niet lang geleden door diezelfde partij nog uit de commissies gegooid. Hij had een eigen mening over het stadhuisdossier en die was afwijkend van de lijn van de coalitie. “Als ze niet willen dat ik namens de Senioren terugkeer in de raad, dan ga ik op eigen naam zitten of namens Behoorlijk Bestuur, daar hebben we in het verleden al over gesproken en die partij wil me graag hebben”, aldus Vermooten.

13 REACTIES

  1. Dan komt er weer licht en waarheid boven tafel, ik wens u veel succes en kijk er naar uit meneer Vermooten.

  2. Gezien de uitspraken en mening van de Hr. Vermooten op o.a. DHA over het stadhuisdossier verwacht ik dat het nog een harde dobber voor hem wordt in de Raad en vooral veel tegenstand is te verwachten (is een aanname) krijgt van de gemeentesecretaris de Hr. Reus die blijkbaar de taak heeft overgenomen van de vertrekkende Burgemeester zoals in een andere media is te lezen i.v.m. het Nieuwe Stadhuis want volgens de Hr. Reus moet er voor de verkiezingen van 2022 een gedeelte op Willemsoord in gebruik zijn als Stadhuis. Daarom wens ik hem ook veel succes toe voor de komende tijd. Mijn zegen heeft hij.

  3. Hoop van harte met de terugkeer van dhr Vermooten in de raad ,dat zijn inspiratie een bron zullen worden voor de velen zittende raadsleden.

  4. Hr.Vermooten op welke plaats je ook ga zitten wens ik je sterkte en wijsheid. Succes.

  5. Meneer of mevrouw SK. Niet behoorlijk om mij en leeftijdsgenoten te bestempelen als ouwe koeien. Kennelijk heeft de naamloze inzender/zendster niets anders te doen dan berichten negatief in de melk te brokkelen. Gelukkig zijn er nog heel veel ouderen die ongeacht hun leeftijd zich graag voor de maatschappij (lees medemens) al of niet als vrijwilliger willen inzetten. Ik persoonlijk, heb veel waardering voor de duizenden oudere inwoners die hier graag inzetbaar voor willen zijn.

  6. Toegevoegde waarde voor het bestuur zie ik niet direct
    Man is een aanwinst voor de stad maar heeft hij ook inhoudelijks iets toe te voegen

Comments are closed.