Loopbrug op Willemsoord nu vastgezet

7

Den Helder – Om te voorkomen dat er vaker ongelukken gebeuren met de loopbrug op Willemsoord zijn maatregelen getroffen. In een brief van het college aan de raad, in antwoord op raadsvragen van het CDA, wordt gemeld dat de brugdelen nu zijn vastgezet.

Die delen zaten los en dat had een reden. De stalen brugdelen waren niet met pinnen vastgezet in verband met het kunnen meebewegen met de waterstand. Na het ongeval (een vrouw fietste over de loopbrug, die bleek open te zijn gezet en de vrouw kwam daardoor ernstig ten val en raakte gewond) zijn de delen wel vastgezet. “Ze moeten nu wel zeer regelmatig worden gecontroleerd om aan te passen aan de waterstand”, aldus het college.

Het college zegt het met het CDA eens te zijn dat bij een uitgaansgebied het risico van levensgevaarlijke acties door derden tot een minimum beperkt moet worden, maar stelt ook dat niet alles te voorkomen is. Het is volgens het college niet eerder voorgekomen dat onbevoegden de loopbrug hadden opengezet.

7 REACTIES

  1. We gaan ten onder aan doorgeslagen regeltjes over veiligheid en hier moest eerst het kalf verdrinken voor de put gedempt wordt.

    • Dit wisten ze al vanaf dat die bruggen (3) er zijn neergelegd. Dus dit wat ze nu zeggen , is een wassen neus. Als ze vanaf het begin de zaak goed op orde hadden gemaakt , was die mevrouw niet gevallen. Dus Willemsoord is als eigenaar ( lees Gemeente ) voor de volle honderd procent aansprakelijk. Nog vòòr dat je het terrein openstelt als evenementen terrein en publiek toelaat , moet dat terrein veilig te betreden zijn. Als er dan toch ongelukken gebeuren zoals deze , dan is dat verwijtbaar aan de eigenaar.

  2. als het het ketting slot is van de foto wil ik graag weten welke hobbyist dit verzonnen heeft, die bel ik dan in ieder geval niet voor klusjes…. Nederland wat bekend staat om z’n bruggen en ingenieuze systemen en dan komen ze met zo’n enorme mickey mouse oplossing, er zitten tal van knappe bedrijven in Den Helder die hier een héél mooie oplossing voor hadden kunnen construeren

  3. De genoemde pinnen aan de brug zijn al jaren geleden weggehaald omdat ze doorlopend krom trokken. Al die jaren heeft er een ketting met een degelijk hangslot prima gefunctioneerd. Het gebrek aan dagelijks onderhoud en het ontslaan van onderhoudspersoneel en havenmeester door de directeur Willemsoord werpt zijn vruchten af. Eerder viel er ook al een man naast de brug achter de Kampanje omdat een hek niet is teruggeplaatst.

  4. Willemsoord werd vroeger gebouwd met een hoofdbrug die louter diende als toegangspoort naar het werk. En hoe zit het eigenlijk met de APV … geldt voor Willemsoord niet zoveel mensen per vierkante meter? … met maar één hoofdbrug?

Comments are closed.