Misfit 2

0

Den Helder – Het is alweer twee jaar geleden dat de populaire YouTube ster Djamila haar debuut als actrice in een film heeft gemaakt. In de komedie Misfit speelde ze de uit Amerika afkomstige Julia en met 1 miljoen abonnees op haar ‘Meisje Djamila’ You Tube kanaal kon een succes dan ook niet uitblijven. Vooral jonge meiden tussen de pakweg 8 en 14 jaar togen naar de bioscoop en de film werd dan ook in drie weken Goud door 100.000 bezoekers op de teller.

“Ik ben Julia en muziek is echt alles voor mij”, vertelt de vrolijke Julia (Djamila), gevolgd door een kennismaking met haar wereld. Het Hoogland College is haar school, waarop ook haar vriendje Nick (Roozen) en hun beste vrienden Magenta (Fokkens) en Ricardo (Holwijn) studeren. Op het Hoogland zijn allerlei ‘squads’ actief, zoals een skate squad, een BMX squad en een Gamer squad. Zo heeft iedereen z’n hobby en voor Julia en Nick staat muziek maken op de eerste plaats.

Als er een talentenjacht genaamd Thumbs wordt aangekondigd, willen Nick en Julia meedoen. Alle scholen in Nederland kunnen een inzending doen en daarvan worden er zes uitgekozen voor de finale. Ze zijn echter niet de enige liefhebbers, want de hooghartige Sterre (Henneman) vindt dat zij de meest geschikte kandidaat is om het Hoogland te vertegenwoordigen.

Concurrenten
Er gebeuren de nodige dingen en het meest bizarre is wel dat Nick onder druk van zijn vader (Zoey) van school gaat wisselen. In plaats van samen zingen komen Julia en Nick recht tegenover elkaar te staan als elkaars concurrenten. En als je denkt dat het allemaal nog niet erg genoeg is wordt Julia opgelegd samen met Sterre op te treden, terwijl Nick wordt ingepalmd door de Babette (Oltmans) ‘met één keer B en dubbel T’ die desnoods over lijken gaat om te winnen. Hoe moet dit ooit nog goed komen?

Misfit 2 is net als de voorganger een sprankelende film geworden met de nodige muziek erin. Heel herkenbaar voor de bezoekers van de eerste film uit 2017, want alle hoofdrolspelers zijn weer van de partij. Er is de nodige ruimte voor muziek, maar voordat de spetterende eindfinale wordt gespeeld moet veel worden overwonnen. Het draait daarbij vooral om vriendschap, liefde, respect, eerlijkheid en doorzettingsvermogen. De onderliggende boodschap voor de jeugdige kijkers!

Geslaagd
Complimenten bij deze film zijn op hun plaats voor al het jonge acteertalent wat meespeelt. Een aantal zijn al (dik) in de twintig, maar overtuigen als jongeren van de middelbare school en daarnaast zet met name Bente Fokkens fantastisch een buitenbeentje met zwarte lippenstift neer. Van Bente, op 29 september 19 jaar, gaan we ongetwijfeld meer horen. Zij timmert al ruim vijf jaar aan de weg en lijkt behept met filmgenen, zoals zij in haar rol(len) zit. Kortom, een geslaagd tweede deel voor de jeugd; nu de herfst is ingevallen een extra reden om de bioscoop aan te doen!

Regie: Erwin van den Eshof
Met: Djamila, Niek Roozen, Jolijn Henneman, Bente Fokkens, Défano Holwijn, Tinne Oltmans, Jan Kooijman, Eddy Zoey
Kijkwijzer: Alle Leeftijden