Ondergrondse containers voor Boatex

1

Den Helder – De plannen waren er al even, maar maandag hielp wethouder Peter de Vrij bij het ingraven van de eerste ondergrondse container in de Boatex. Dit is het startsein voor de gewijzigde afvalinzameling in Den Helder. De grijze bakken voor restafval worden straks afgedankt en worden vervangen door oranje containers voor plastic afval. Een verzamelcontainer voor het restafval in de buurt is dan wel noodzakelijk.

De wijken Boatex, De Schooten, Nieuw Den Helder en Huisduinen worden de komende tijd voorzien van ondergrondse containers voor het restafval. De plekken waar deze inzamelpunten komen zijn door de gemeente al in een eerder stadium aangegeven. Hiermee komt in deze wijken een einde aan de plastic afvalzak, waarvan de inhoud regelmatig door wind of bijvoorbeeld meeuwen door de wijken verspreid lag.

Lees hier verder…

1 REACTIE

  1. En die plaatsen ze ook echt in een nieuw vorig jaar aangeplant gemeente plantsoen waar van alles aan grondverbetering is gedaan, dure planten erin. Allemaal voor jan lul aangeplant. In plaats van dat ze nou even hun hersens gebruiken op het stadhuis en bij de hvc… dan was er vooraf niet zo veel tijd, energie, moeite en bovenal geld verspild aan het mooi maken van het plantsoen. Dan had stadsbeheer geweten van “oh hier komt een ondergrondse container, dus hier doen we even niets aan”. En nu word er gewoon een ondergrondse container in gekwakt. Doodzonde en kansloos dom gedrag.

Comments are closed.