Poëziekaarten van Helderse bodem

7

Den Helder – Burgemeester Koen Schuiling van Den Helder kreeg maandagmiddag in het Leescafé van School 7 de eerste serie poëziekaarten van Helderse bodem uitgereikt. De poëziekaarten komen uit de koker van de Commissie Stadsdichter Den Helder.

Het zijn kaarten met gedichten over de zee, met teksten van Marja Lely, Jack W. Beneker, Sofie Zoutendijk, Gerlof Boers, Luc Mermuys en Koen Schuiling. Ze zijn ontworpen door Helderse vormgevers van ilbo creations en Hoofdkwartier en met toepasselijke foto’s van Ilse Kootkar. Een honderd procent Helders product dat te koop is op diverse locaties in Den Helder en Julianadorp. Leuk om te versturen of cadeau te doen. De kaarten kosten 8 euro per set van zes. Twee verschillende setjes zijn voor 15 euro te koop.

Verkooppunten zijn onder meer: Robuust, School 7, Strandrestaurant Paal 6, De Helderse Vallei, Triade, Kunsthal 45, Bruna Keizerstraat, Primera (Keizerstraat, Nieuw Den Helder en Julianadorp), Cape Horn, Piet Karsten Woninginrichting, tabakszaak Van der Rol, Multivlaai, Hotel Cape Horn en Airbnb Kingscross. Meer verkooppunten kunnen aangemeld worden via: a.ruder@kopgroepbibliotheken.nl.

7 REACTIES

 1. Nu nog een mooie poëziekaart van onze bijna ex burgemeester erbij met alleen RODE cijfers en de objecten welke hij samen met het toenmalige colleges en het huidige college heeft geproduceerd in Den Helder.
  Zoals er zijn:De Watertoren,de groenvoorziening, R.Scholte enz enz.
  Hier valt vast wel een mooie poëziekaart van te maken door een creatieve mede-reageerder,ik heb die capaciteiten NIET helaas.

  • Volgens mij heeft Koen die zelf al -zo ongeveer – laten produceren en dat kunt u uit de tekst van het artikel opmaken.

   Het gedicht gaat denkelijk, over een “Verbond” dat hij aan het begin van de ambtsperiode sloot; zijn verbazing over de weerstand van burgers; rust en afstand nemen voor zijn eigen analyse (van ontkenning) ; de ‘verbinding’ die hij bij de nieuwe gemeenteraad / volksvertegenwoordiging heeft gerealiseerd – je moet per slot door met je carrière 😛 ; en een naïef zelfvoldaan gevoel van: “Eindgoed, al goed”.

   En hij zag dat het goed was, pakte zijn koffer en roeide heen ……………….; om nóóit weer weder te keren !!! 😉
   http://robscholtemuseum.nl/wp-content/uploads/2019/09/Een-gedicht-van-Koen-Schuiling.jpg

 2. Dat had ik wel gelezen geachte Judge X,maar ik bedoel dus een poëziekaart welke door een inwoner is gemaakt waarin alle Financiële ellende welke over ons heen gekomen is en nog over ons heen zal komen.
  Met dank aan de vorige colleges en het huidige college onder voorzitterschap van de burgemeester die wat mij betreft het complete college mag meenemen naar Groningen.
  Wie weet heeft Rob Scholte nog een goede poëzie uitsmijter of anders Dick Berts?

  • Tja geachte Anton Hagen …., of Henk van Kuijk misschien; die heeft alles altijd goed op een rijtje.
   Op verzoek wil ik trouwens ook wel een analytische uitleg geven van de achtergrond illustratie, maar dan heb ik even hulp nodig bij de identificatie van de afzonderlijke onderdelen.

   We hebben een viskotter links, daarnaast de watertoren, in het midden een grijze bak? en rechts “De Kolder-Bolder”; boven de Lange Jaap op z’n kant, daar rechtsonder een praktisch lege treinwagon tegen het stootblok?; rechtsonder theater De Kampanje?
   En als laatste is de afbeelding gelardeerd met 2 platvissen, vermoedelijk van bedenkelijke datum, om aan te geven dat het geheel feitelijk stinkt ! 😀

Comments are closed.