Raad neemt afscheid van breed geliefde Jan Klopstra

4

Den Helder – De gemeenteraad heeft maandagavond afscheid genomen van Jan Klopstra. De VVD’er vertrekt, omdat hij sinds kort griffier is in de gemeente Hollands Kroon.

“Je lijkt al eeuwen mee te draaien in de gemeenteraad, maar je bent pas sinds 27 maart 2014 raadslid. Je bent een van de meest bekende raadsleden en breed geliefd”, sprak burgemeester Koen Schuiling hem toe. “Opgegroeid in Den Helder, jarenlang ambtenaar geweest en je weet ongelooflijk veel mensen aan je te binden. Je houdt ervan de sfeer goed te houden, we hebben je werkelijk nooit op een chagrijnig moment kunnen betrappen. Veel inzet voor het raadslidmaatschap, in 2015 en 2016 fractievoorzitter geweest en in commissies gezeten. Ook heb je veel inzet gedaan voor ‘Raadslid in de Klas’.”

Allemaal lovende woorden dus voor het vertrekkende raadslid. “Als je het werk in Hollands Kroon op dezelfde manier invult als hier, dan is niet alleen Hollands Kroon daar heel blij mee, maar ongetwijfeld ook de regio. We gaan ervan uit dat je Hollands Kroon meeneemt in de vaart der volkeren”, waarna Schuiling Klopstra als cadeau een boek gaf.

Geweldige gozer
Andries Pruiksma sprak bij aanvang van de vergadering in over het vertrek van Klopstra. “Ik heb jarenlang met hem in de raad gezeten en het was een geweldige gozer. Het was plezierig politiek zaken te doen met hem, ook al waren we het lang niet altijd eens. Het politieke gezeur over waar liggen de grenzen eindigt hier.” Het voormalige PvdA-raadslid had een hamer en sikkel als cadeau meegenomen.

Klopstra zelf nam ook even het woord en gaf daarbij aan velen dankbaar te zijn voor de afgelopen jaren, waaronder niet alleen zijn partij, de raad en de ambtelijke ondersteuning, maar ook het thuisfront dat hem vaak moest missen. Klopstra wordt opgevolgd door Mirjam Dijk, die maandagavond direct als raadslid is geïnstalleerd.

Afscheid
Het was niet alleen de laatste raadsvergadering van VVD’er Jan Klopstra, maar ook die van burgemeester Koen Schuiling. Zijn officiële afscheid volgt echter volgende week, als iedereen op donderdag 26 september gedag mag komen zeggen tijdens de speciale bijeenkomst op het KIM.

Het was ook de avond van de terugkeer van Karla van Driesten, die na ziekte weer zitting nam in de raad. Ze maakte aan het begin van de vergadering even van de gelegenheid gebruik om een ieder die haar in de afgelopen periode een kaartje heeft gestuurd, bloemen, een appje of langs is geweest te bedanken. “Het heeft me goed gedaan”, aldus Van Driesten.

4 REACTIES

  1. Dat de heer Klopstra weggaat gelijktijdig met de heer Schuiling is naar mijn idee geen groot verlies voor Den Helder.
    De beide heren kunnen dan morgen nog even de billen dichtknijpen betreffende de uitspraak over de kwestie Scholte.Mijn gevoel zegt mij dat er een gigantische schadeclaim zit aan te komen.
    Maar beide afscheidnemende heren zullen daar geen nacht van wakker liggen,denk ik.Het zijn n.l VVD’ers.
    Op tijd het zinkende financiële schip verlaten heet dat geloof ik.

  2. Afgezien van de onderling verschillende politieke meningen heb ik Jan Klopstra gedurende de raadsperiode 2014-2018 gewaardeerd als een prettige persoonlijkheid en wens hem als griffier en zijn gezin de komende jaren veel succes toe.

Comments are closed.