Rechter: bezwaar Rob Scholte niet-ontvankelijk

10

Den Helder – Kunstenaar Rob Scholte heeft in een week tijd voor de tweede keer een rechtszaak verloren van de gemeente Den Helder. Dit keer is zijn bezwaar niet-ontvankelijk verklaard, wat betekent dat de zaak niet inhoudelijk wordt behandeld.

Scholte had de gemeente gedaagd vanwege verbouwplannen van het voormalige postkantoor. De kunstenaar had hierin tot vorig jaar zijn atelier en woning. Met deze rechtszaak wilde hij voorkomen dat het pand deels zou worden gesloopt om er appartementen in te maken. Zonder succes dus, want de rechter ging dinsdag niet met hem mee.

Vorige week oordeelde de rechter in een andere zaak al dat Scholte bijna 400.000 euro schadevergoeding moest betalen aan de gemeente. Ze vonden het terecht dat ze de kunstenaar uit zijn woning hadden gezet. Het hoge bedrag bestond voornamelijk uit de uitruimingskosten en kosten voor achterstallige gas, water en licht.

Of hij in hoger beroep gaat, is nog niet bekend.

10 REACTIES

 1. Mooi… en nu stoppen met dat gezeik van die flapdrol en aandacht te geven.
  net een kleine kleuter die geen lolly krijgt in de supermarkt.
  kereltje heeft jaren “op de lat” alle randen er vanaf geprofiteerd
  snel plat gooien die handel zodat we verlost zijn van dat gejank van die prutser en z’n 2 koppige fanclub.

 2. Er moet nu doorgepakt worden door het gemeente bestuur. Als hij niet betaald aanpakken die zuurpiet. De rollen zijn door de rechter bepaald.

 3. Hehe.. kan dit boek dan eindelijk dicht.. of krijgen we straks nog meer hoofdstukken op niks af?…..

 4. begint wel op te vallen dat hij steeds minder “volgers” en fans begint te krijgen, iedereen is dat negatieve gedoe meer dan zat lijkt het wel

  • Vooral Dick Berts mis ik nu in het commentaar. Hij die zegt dat kritiek naar vrienden wellicht de hoogste vorm van vriendschap is. Daar ben ik het overigens mee eens.

   Ik hoop dat dit ook netjes gebeurd door zijn “vrienden”. Dat RS niet wordt “gebruikt” om via hem “kosteloos” gal te spugen op de gemeente.

   Deze zaak kent alleen maar verliezers. Ik ken RS niet maar gun hem wel een bijzondere plek zonder stress voor zijn creativiteit. Vanuit dit stukje biografie (hoe het ook afloopt) kunnen weer hele mooie dingen ontstaan.

 5. Weer geen oorverdovend geknal van champagne flessen die worden ontkurkt.
  Slechts oorverdovende stilte daalde neer over het Palermo aan het Marsdiep.

Comments are closed.