Scholen in actie voor meer speelmaterialen

0

Den Helder – Drie basisscholen uit Den Helder en eentje uit Julianadorp doen deze maand mee met een actie van Jantje Beton. Het gaat om “De kleine Jantje Beton loterij”, die woensdag 11 september begint en op 25 september eindigt.

35.500 leerlingen van 330 basisscholen verkopen twee weken lang lootjes voor hun school. Zij doen dit via het traditionele verkoopboekje, maar ook via de “Tikkie jij bent ‘m!” actie. Een actie die tijdens de eerste verkoopperiode in mei een groot succes is gebleken. Iedereen die verder weg woont of geen machtiging in wil vullen, kan een online lootje kopen via www.jantjebeton.nl/tikkielot of door de QR-code te scannen. Ouders van deelnemende leerlingen kunnen kennissen, familie en vrienden via WhatsApp uitnodigen een lootje te kopen.

In Julianadorp doet OBS De Vloedlijn mee aan de actie, in Den Helder de basisscholen De Trimaran, Abs Comenius en De Verrekijker. De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan speelmaterialen voor meer spelen en bewegen op en rondom het schoolplein. De favoriete speelplek van kinderen! In de afgelopen jaren hebben duizenden scholen met de opbrengst hun schoolplein opgeknapt of gave speelmaterialen aangeschaft. Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteunt, zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Projecten voor kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht.