Scholte stapt weer naar de rechter

18

Den Helder – Kunstenaar Rob Scholte klaagt de gemeente Den Helder weer aan, nu om de beoogde sloop van het vroegere postkantoor van Den Helder te voorkomen. Scholte had hier eerder zijn museum. De zaak dient dinsdag, zo meldt mediapartner NH.

De gemeente wil op de plaats van het gebouw appartementen realiseren en heeft hiervoor aannemer Tuin Projectontwikkeling aangesteld. Scholte is het hier niet mee eens en wil door middel van een kort geding de sloop voorkomen.

De kunstenaar ligt al jaren overhoop met de gemeente. Vorige week deed de rechter uitspraak in een andere zaak. De rechtbank oordeelde dat de gemeente vorig jaar Scholte terecht uit zijn woning en atelier had gezet. Het gevolg is dat hij moet opdraaien voor de ontruimingskosten en achterstallige rekeningen, bij elkaar zo’n 400.000 euro. De gemeente was opgelucht dat het langlopende conflict eindelijk voorbij was. Nu lijkt dat toch niet zo te zijn.

18 REACTIES

  • Het is allang geen postkantoor meer. Maak er wat moois van alhoewel Scholten vind oud mooi. Man ik wordt moe van je stop eens met deze onzin en ga eens een echt kunstwerk maken of kan je dat niet meer?

 1. Wat een klier die kerel en vooral slecht verliezer. Kost de gemeenschap klauwen geld want van die kale kip is toch niet te plukken Wat een etter

  • Het kost de gemeente alleen geld als ze veroordeeld worden. De verliezende partij kan ook tot de rechtskosten veroordeeld worden die de eiser heeft gemaakt .

  • Eindelijk iets grappigs uit de koker van RB.Die Scholte begint een beetje op Heintje Davids te lijken : daar kwamen we ook maar niet van af.Volkomen ongeloofwaardig figuur.In en in triest.

 2. dat doet hij slim,is geen rechter meer te vinden die de stelling kan nemen dat hj accoord is gegaan met de huidige werkzaamheden.
  Op naar de volgende ronde Heer Scholte. je pakt het goed aan.
  Advocaat van je is goede strateeg.
  Zij die het nog niet begrijpen: U juicht te vroeg

 3. Hij kan ze advocaten nu al amper betalen en dan weer een zaak starten om de gemeente maar dwars te zitten.
  Kinderachtig gedrag. Zo geweldig is dat gebouw is niet.

  • Hoe kom je erbij dat hij zijn advocaten niet kan betalen? Hij heeft (zeker in zijn jaren in Japan) miljoenen en miljoenen verdiend. Niemand weet hoe rijk hij precies is, maar het lijkt logisch dat hij multi-miljonair is. Hij KAN dus prima betalen (hij WIL de gemeente niet betalen, da’s wat anders).

   • Geachte SJZ, het is inderdaad waar dat de klaproller van nu in, zoals u noemt “zijn jaren” in o.a. Japan een gevierd kunstenaar was en in die tijd miljoenen en miljoenen oud Hollandsche guldens heeft verdient met zijn kunstwerken.

    Echter die penningen heeft mijnheer, en ik gebruik die term niet respectvol daar hij dat ook niet is, er allemaal doorheen gejast. Als hij van dat kapitaal nog wat over heeft zal dat niet veel zijn. Hij betrok het oude postkantoor onder een zgn anti-kraak-regeling.
    Iets wat door de vele voorstanders van Scholte hier op deze site in hun talloze commentaren voor het gemak altijd maar even vergeten werd.
    Iemand die de financiële middelen heeft om te kopen of te huren zal niet zo gauw met zijn hele gezin ergens anti-kraak gaan wonen want dan kan je verwachten dat je in het gunstigste geval binnen een week je biezen moet pakken.
    Dit feit alleen al toont aan dat de miljonair van toen verworden is tot de klaproller van nu.

    In een interview met zijn ex-echtgenote Micky Hoogendijk https://youtu.be/VFumxFT7ulY
    beschuldigd hij haar dat zij vertrok toen het geld op was, hij zegt het letterlijk.

    Ons Den Helder is een stuk beter af zonder de persoon Rob Scholte!

 4. Zelfs als hij dit weet te winnen ( elk mens met meer dan twee hersencellen weet dat hij dit toch niet voor elkaar krijgt ) dan staat die andere zaak van vorige week nog overeind.Hij moet gewoon die 4 ton gaan ophoesten .En de gemeente moet hem daarmee keihard onder druk gaan zetten.Betalen of anders deurwaarders,inbeslag name en/ of falliet verklaren.Zijn advocaten hebben al beslag gelegd op zijn ” kunstwerkjes ” omdat hij ze niet kan betalen.Hopeloos,geldverspilling en energie verspilling.Kansloos ……….

Comments are closed.