Soepeler regels ten gunste van Tiny Houses

13

Den Helder – De gemeente wil wat soepeler omgaan met de regels om de komst van Tiny Houses mogelijk te maken. Dat meldt het college woensdag.

In februari 2019 is voor een gebied gelegen tussen de Eendrachtstraat, Texelstroomlaan en Marsdiepstraat (Falga Tuinen) een bestemmingsplan vastgesteld dat gericht is op de bouw/ plaatsing van kleine woningen in een open landschappelijk gebied. In dit gebied is Helder vastgoed B.V. voornemens een project te starten voor zogenaamde tiny houses. Inmiddels zijn enkele aanvragen om omgevingsvergunning voor de plaatsing of bouw van een tiny house in dit gebied binnen gekomen.

Tijdens de beoordeling van deze aanvragen is duidelijk geworden dat indien vast wordt gehouden aan alle regelgeving waaraan ‘normale’ woningen dienen te voldoen, dit mogelijk zal leiden tot een te hoge drempel voor bewoners om zich hier te vestigen. Het college stelt dan ook voor soepeler om te gaan met deze regelgeving, zodat het project ook daadwerkelijk een succes kan worden.

13 REACTIES

  1. Het versoepelen van regelgeving om een project te laten slagen, betekend in feite dat het project is mislukt, maar dat zal pas over een paar jaar – waarschijnlijk met het aanwenden van verkapte subsidies – worden ‘toegegeven’ ….; omdat projecten nu eenmaal horen te slagen ! 😛
    Voorbeelden te over.

  2. Regelgeving Tiny Houses worden versoepeld? en aan de andere kant van de straat het”Kreekpark” doet West8 ingehuurd door woningstichting moeilijk over een grijze voordeur inplaats van een blank gelakte hoe krom is het hier in Den Helder. Misschien toch maar buiten Den Helder het geld uitgaan geven!

  3. Prachtig toch,kunnen de stadsnomaden mooi hun eigen hutje bouwen.
    Ook geschikt voor illigalen en zwervers.
    Soort vluchtelingen kamp ala de jungle bij calais………

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.