Suns eindigen derde op toernooi Luxemburg

0

Na een prima overwinning tegen T71 op vrijdag en een minimaal verlies (79-78) tegen Wiha Panthers (Duitse D2 ProA) sloten de Den Helder Suns zondagmiddag de Luxemburg Tour winnend af met een troostfinale tegen gastheer A.B. Contern (78-70).

De Suns traden aan met een rotatie van acht spelers, wederom had Yarick Brussen, met achttien punten, een belangrijk aandeel in de eindstand. Ook Micheal Miller scoorde achttien punten. Boyd van de Vuurst de Vries was de absolute uitblinker met 28 punten.

Alleen in de beginfase stonden de Suns enige tegenstand toe van de Luxemburgers (4-7). Hierna namen de Helderse basketballers, met een 11-0 run, de leiding over (25-15) en gaven deze niet meer uit handen. Nadat de rust was bereikt bij 36-30, kwam de overwinning en daarmee de derde plek in dit toernooi, niet meer in gevaar. Via 64-51, mochten de Suns bij 78-70 het toernooi afsluiten met twee winstpartijen en een verliespartij met 1 punt.

Zondag 22 september presenteren de Suns het team officieel in de thuisbasis Sporthal Sportlaan met een oefenwedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg.