Tesfu tweede in Utrecht

1

Den Helder – Bij de U-track meeting in Utrecht liep Filmon Tesfu van SV Sportlust vrijdagavond weer een ijzersterke race. Op de 5000 meter liep hij een persoonlijk record en verbeterde het clubrecord met maar liefst 14 seconden en bracht het tot 14:22.98.

Tesfu ging samen met clubgenoot Luca Assorgia en de latere winnaar Bram Andriessen zeer snel van start en liet de rest van het grote deelnemersveld achter zich. Na de eerste ronde liet Assorgia zich terugzakken en kwam later in een grote achtervolgende groep terecht. Tesfu en Andriessen liepen samen op naar de finish, waar Tesfu in de eindsprint nipt werd verslagen en tweede werd. Assorgia werd uiteindelijk zevende met 14:47.39.

Op dezelfde avond werd Jeffrey Wassenaar bij een baanwedstrijd van AV Hera in Heerhugowaard tweede bij de mannen op de 800 m in 2:17.53.

1 REACTIE

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.