Triathleten Sportlust op podium

0

Den Helder – De weersomstandigheden waren zaterdag uitstekend voor de triathlon en zowel Audrey Breur als Jos ten Velden van SV Sportlust profiteerden hier optimaal van. Op Ameland deed Breur mee aan de Xterra crosstriathlon, onderdeel van een circuit van vijf crosstriathlons in de Benelux.

Er werd vanuit de haven van Ameland 1,5 kilometer in zee gezwommen en Breur kwam als derde bij de V50 uit het water. Hierna volgde 37 kilometer mountainbiken op een afwisselend parcours met bos, technische stukken, duinen en strand. Breur wist hier een van haar concurrenten in te halen en zodoende als tweede te beginnen aan het afsluitende looponderdeel. Hierbij werden twee ronden afgelegd met per ronde twee stukken strand.

Tijdens deze zware crossloop van 10 kilometer wist Breur op te rukken naar de eerste plaats en in een eindtijd van 3:26:07 over de finish te gaan. Door als eerste in haar leeftijdscategorie te finishen heeft ze zich gekwalificeerd voor deelname aan het WK cross op Hawaii.

Ten Velden
Op dezelfde dag deed Jos ten Velden in Almere mee aan de middle distance challenge. Hier werd begonnen met 1,9 km zwemmen, gevolgd door 92 km fietsen. Doordat er weinig wind was kon ten Velden goed doorrijden en sneller dan verwacht aan het lopen beginnen. Hierbij moest een halve marathon van 21,1 km worden gelopen en dat was wel zwaar, maar met een eindtijd van 5:33:36 was ten Velden sneller dan vooraf gehoopt en daarmee tweede bij de mannen 65. Een uitstekende prestatie.