Voetganger aangereden in de Spoorstraat

17

Den Helder – Een voetganger is vrijdagmiddag aangereden in de Spoorstraat. Het slachtoffer is daarbij dusdanig gewond geraakt dat vervoer naar het ziekenhuis noodzakelijk bleek.

De auto die betrokken was bij het ongeval moest midden op de Spoorstraat blijven staan, omdat de politie het van belang vond dat het Verkeersongevallen analyseteam onderzoek kwam doen.

Wat precies de oorzaak en toedracht is geweest is in onderzoek.

17 REACTIES

 1. hier kon je gewoon op wachten, er wordt daar gereden als maniakken met de muziek op tien met een bloedgang naar de coffeeshop….. hopelijk houdt het slachtoffer hier geen blijvend letsel aan over en draait de gemeente het achterlijke besluit terug voor er doden vallen

  • Voetgangers dienen op de stoep te lopen. Daar schort het ook wel ‘ns aan. Niet gelijk de automobilist de schuld geven als de toedracht nog onderzocht wordt.

   • de zwakkere verkeersdeelnemer, in dit geval de voetganger, staat altijd in zijn recht en de automobilist is altijd fout, heeft u trouwens wel eens gekeken daar hoe er gereden wordt?

    • Jazeker, ik loop én rij er regelmatig. En zeker als zwakkere verkeersdeelnemer moet je gewoon uit je doppen kijken. Je hebt weinig aan het feit dat je voorrang hebt als je achter in de ambulance ligt.

     • dus de voetganger heeft het volgens u gedaan, lekkere mentaliteit. vast nog jong ……
      .
      juist de automobilisten hebben de verantwoordelijkheid om hun doppen open te houden in het verkeer, en op dit soort situaties te anticiperen, ongelukken voorkomen, maar tegenwoordig is de i-phone belangrijker dan een mensenleven….

     • Waar staat dat volgens mij de voetganger het heeft gedaan? En jong ben ik (helaas….) niet meer. Maar ik laat het hier verder bij. Een discussie met u leidt tot niets. Dat is al vaker gebleken.

     • volgens u mogen voetgangers alleen maar op de stoep lopen en moeten maar uit hun doppen kijken, wat deze voetganger dus volgens u niet gedaan heeft en daarvan als gevolg nu in het ziekenhuis ligt, dus als je als voetganger oversteekt in een winkelstraat om even iets aan de overkant te kunnen bekijken dan ben je volgens u vogelvrij en mag daarvoor aangereden worden (als straf?)…..

   • Kijk eens op de foto, wat staat daar rechts op de stoep ? Misschien kon de voetganger niet anders .

    • Ja de bestelbus staat op een officiële parkeerplek; maar rechts daarvan (op de foto niet zichtbaar) zou zich wel eens een terrasje kunnen bevinden ….
     En ik weet niet of het er mee te maken heeft, maar de politiebus verderop staat geparkeerd, achter een verkreukeld verkeerspaaltje.

 2. Ja, daar kon je op wachten natuurlijk. Of het nou aan de automobilist of de voetganger lag houden we in het midden maar de situatie in de Spoorstraat is alles behalve veilig ingeregeld. Het is zo lang enkel voor voetgangers geweest, ik kan mij voorstellen dat het lopen midden op het pad nog altijd onbewust wordt gedaan terwijl er nu ook gereden mag worden. Er is ook niet echt een duidelijk onderscheid tussen de “stoep” en “weg.” Er wordt daar trouwens lang niet altijd voorzichtig gereden of aan de snelheid gehouden.

  • er is wel degelijk onderscheid tussen stoep en weg maar men loopt gewoon zonder op of om te kijken de weg op al diverse keren mee gemaakt

   • Ik zei ook niet dat er GEEN onderscheid was tussen stoep en weg maar dat er geen DUIDELIJK onderscheid is. Ze hadden beter de “stoep” een andere kleur kunnen geven om die duidelijkheid te scheppen. Overigens neemt dat nog niet weg dat het nog steeds een gewoonte kan zijn om er niet bij stil te staan dat er nu ook auto’s mogen rijden, en ik vermoed dat als de automobilist OOK (let op; ik zeg dus niet dat de voetganger niet hoeft op te letten) had opgelet dit ook nog eens voorkomen kon worden. Maar er wordt daar lang niet altijd voorzichtig en stapvoets gereden.

 3. Ik vind ook dat de voetganger in de Spoorstraat en Koningstraat geen keus heeft. Er is namelijk geen sprake van oversteken maar je wordt gedwongen op de rijbaan te lopen met achterop- en tegemoetkomend verkeer, dit omdat er nog terrassen en parkeerplaatsen zijn waardoor er geen stoep meer overblijft. Zelfs als het snelverkeer een maximum snelheid wordt opgelegd van 15 km p/uur blijft het erg gevaarlijk. In de avond neemt dat gevaar toe omdat er dan ook veel fietsers en voetgangers van en naar het nieuwe horecagebied gaan. Dit natuurlijk ook vaak met een slok op. Dit geldt ook voor de Beatrixstraat waar je ook tussen de terrassen door mag rijden en iemand in beschonken toestand zomaar de rijbaan op kan lopen zonder al te goed te kijken of er iets aankomt.

 4. Het zou interessant zijn te weten wat het verkeersongevallen analyse team daar moet doen. Waarom heeft Boutkan dat niet uitgezocht ?

Comments are closed.