Volgende week actie bij het ziekenhuis

0

Den Helder – Het ziekenhuispersoneel gaat dinsdag 10 september staken. Dat meldt de actiegroep van Noordwest Ziekenhuisgroep. Het gaat om een staking bij de locatie in Den Helder. Het stakend personeel verzamelt zich die dag rond 12.30 uur bij de hoofdingang.

“Er komt ook een spreker van de Helderse politiek en de FNV is aanwezig”, laat Ashley Kolster namens de actiegroep weten. In totaal tussen de 200 en 300 personeelsleden doen mee aan de actie. “Ze komen naar buiten met t shirts lawaai en spandoeken. We staken expres in onze eigen pauze, zodat de patiënten hier wederom niet de dupe van worden. Het hele ziekenhuis doet mee, iedereen is het zat.”

De zorgmedewerkers eisen een forsere loonsverhoging dan de werkgevers bieden. Ze willen 5 procent per jaar, waar het bod nu 2,5 is. Ook willen ze dat een fulltimer een vaste vrije dag krijgt.

Op dinsdag 15 oktober draait het gehele ziekenhuis een zondagsdienst.