400 Friese paarden op het strand

1

Julianadorp – Zo’n vierhonderd Friese paarden met berijders kwamen zaterdag bij de strandopgang van Julianadorp bij elkaar. Vanaf 12:00 uur vertrok de lange stoet naar het strand om daar een tocht te maken naar Huisduinen en terug.

De lichte regen kon niet verhinderen dat grote groepen toeschouwers naar dit unieke spektakel kwamen kijken. In Huisduinen moest echt gezocht worden naar een parkeerplaats. Op het strand werd in een grote groep gereden die over de volle breedte gebruik maakte van de ruimte.

De paarden gingen bij Fort Kijkduin twee aan twee de weg op om via de Mesdagstraat een rondje in het dorp te maken. Na de parade voor het kerkje ging de stoet via de Kijkduinlaan en het strand weer terug naar Julianadorp.

Uniek
Dit is voor de deelnemers de unieke gelegenheid om met zoveel gelijkgestemden een mega strandrit te doen. Opvallend is wel dat de grote zwarte paarden hoofdzakelijk door dames bereden werden. De ruiters komen uit vijf landen waarbij één deelneemster met eigen paard overkwam uit de Verenigde Staten. Sinds 2010 wordt dit evenement om de drie jaar georganiseerd.

1 REACTIE

  1. Heel mooi en indrukwekkend evenement. Brengt Den Helder in het nieuws. Pluim voor de organisators.

Comments are closed.