Boom favoriet voor winst in Beachrace Hoek van Holland – Den Helder

0

Den Helder – Zo’n 900 deelnemers starten zondag 27 oktober in de Buff MTB Beachrace Hoek van Holland – Den Helder. De start is in Hoek van Holland en ze fietsen dan over het strand naar Den Helder. Dit is ’s werelds langst georganiseerd mtb strandtocht. De tocht leidt langs 15 verschillende kustgemeenten.

De deelnemers vertrekken om 08:00 uit Hoek van Holland en zullen tussen 12:00 en 16:00 aankomen in Den Helder. Europees Kampioen Strandracen Lars Boom is de grote favoriet voor de overwinning, echter zal het voor de meeste deelnemers een overwinning zijn om de finishlijn te halen.

De deelnemers gaan onderweg een aantal keer van het strand af. Eerst in Scheveningen, waar de deelnemers om de haven fietsen. Dan in Katwijk, om het afwateringskanaal heen. Vervolgens in IJmuiden wat langer, om met de pont over te gaan naar Beverwijk. De tijd van de deelnemers zal dan niet opgenomen worden. Deze gaat pas weer lopen als zij in Wijk aan Zee het strand weer opgaan. Alle deelnemers dienen voor 12 uur in IJmuiden te zijn. De deelnemers die later in IJmuiden aankomen zullen uit de tocht gehaald worden.

FC Den Helder
Tot slot zullen de deelnemers ook nog in Camperduin kort van het strand gaan, om zo om de lagune heen te fietsen. In Den Helder zullen de deelnemers finishen bij voetbalclub FC Den Helder. De totale afstand die de deelnemers afleggen is zo’n 135 km. Het is al de 27ste keer dat de MTB Beachmarathon wordt georganiseerd. Inschrijven is alleen nog ter plekke bij de start in Hoek van Holland mogelijk tussen 06:30 en 08:00.

Meer informatie over dit evenement op www.mtbbeachrace.nl.