Competitie weer begonnen voor wedstrijdzwemmers MSV Zeemacht

0

Den Helder – De Nationale Zwemcompetitie van de KNZB is afgelopen weekend weer van gestart gegaan. Ook dit jaar komt MSV Zeemacht uit in de landelijke B-klasse, de op twee na hoogste klasse in Nederland.

Deze B-klasse is onderverdeeld in vier poules die via loting wordt bepaald en dit jaar heeft Zeemacht wederom een erg sterke poule getroffen. Door deze loting, en het stoppen van enkele zwemmers, staat ook dit jaar voor MSV Zeemacht in het teken van handhaving.

Bij de eerste wedstrijd in Purmerend werd in ieder geval een goed begin gemaakt met het zwemmen van meer dan veertig persoonlijke records. Op de 100 meter vlinderslag haalde Christoph Smit 9 seconden van zijn PR af en Danny van Geffen zwom 13 seconden van zijn 200 meter vrij slag PR af. Mike Kloth haalde 22 seconden van zijn 200 meter rugslag PR af en op de 100 schoolslag zwom Eric van Heezick zeven seconden af van zijn persoonlijk record.

Limiet
Frederique Bais behaalde bij haar allereerste 100 meter schoolslag meteen de limiet voor de regiokampioenschappen. Bij de minioren haalde Lieke Schuijl twee seconden en Romee Smit drie seconden af van hun persoonlijke records op de 50 meter vrije slag.

In de voorlopige tussenstand staat de ploeg van MSV Zeemacht op een keurige vijfde plek boven de degradatiestreep. De competitie wordt over vier weken weer vervolgd, wederom in Purmerend.