Darten levert 472 euro op voor Dierenambulance

0

Den Helder – Een pijltje gooien voor het goede doel is de darters in Den Helder en omstreken wel toe te vertrouwen. In Buurthuis Centrum werd zaterdagmiddag een toernooi gespeeld om de Dierenambulance van Den Helder en omstreken te helpen. De pijlengooiers lieten zich weer van hun gulste kant zien, niet alleen het inschrijfgeld ging naar het goede doel. Bij de loterij werden de lootjes weer grif verkocht en ook dat geld was voor de Dierenambulance. De opbrengst voor de dierenhelpers is uitgekomen op 472 euro.

Het organiserende dartteam hield vorig jaar al een toernooi voor het plaatselijke Vogelasiel. “Nu was de dierenambulance aan de beurt”, aldus Carin Mooij Huisman, die zelf vrijwilliger is bij de dierenambulance. “Volgend jaar weten we nog niet welk doel het wordt, maar we gaan zeker weer een toernooi organiseren”, aldus de enthousiaste organisatie.

Blij was de organisatie met het aanbod van Ron van de Kamp om de wedstrijdleiding te verzorgen. Van de Kamp is geen onbekende in de plaatselijke dartswereld. Ken je hem niet van gezicht dan toch zeker wel van zijn kenmerkende, volle en vooral luide lach. Ook bij dit toernooi liep alles weer op rolletjes en vulde zijn stemgeluid het buurthuis met het omroepen van het programma en de uitslagen.

Uitslagen
Winnaarsronde: 1 Gerrit Schaap 2 Wesley van de Zande 3 Ed van der Duim
Verliezersronde: 1 Robert van Dorst 2 Jack Houwen 3 Barry Hiemstra