Duurzame huizenroute ook in Den Helder

1

Den Helder – Als het gaat om aardgasvrij maken van woningen en woonwijken is voor veel mensen de grote vraag: “Hoe doe je dat?” Het platform de Nationale Duurzame Huizen Route biedt de unieke gelegenheid voor woningbezitters om zich daarop te oriënteren. De gemeente Den Helder doet dit jaar voor het eerst mee aan dit landelijke initiatief. Er hebben zich inmiddels drie huiseigenaren aangemeld waar belangstellenden op 2 of 9 november een bezoek aan kunnen brengen.

Geïnteresseerden die op zaterdag 2 en 9 november een woning willen bezoeken kunnen kiezen uit een variatie aan woningtypen en duurzame toepassingen. Inschrijven voor een bezoek is een vereiste en kan via www.duurzamehuizenroute.nl. Hier staan ook alle woningen in de gemeente die zich hebben aangesloten bij het landelijk platform.

De huiseigenaren vertellen tijdens de open dag wat zij hebben gedaan om hun huis energiezuinig en toekomstbestendig te maken. De ervaringen en duurzame toepassingen zijn uiteenlopend: isoleren van dak, gevel en vloer; installatie van een warmtepomp of een zonneboiler.

Plan van Aanpak
Naast de informatie over wat goed is gegaan, wordt ook besproken wat achteraf wellicht beter was geweest. De bewoners die hun huis openstellen weten als geen ander dat er veel bij komt kijken om tot een goed plan van aanpak te komen. Voor mensen die nog aan het begin staan is dit waardevolle informatie.

Wethouder Remco Duijnker is blij met de woningeigenaren die hun opgedane kennis willen delen: “Stap-voor-stap gaan we samen Den Helder steeds verder verduurzamen. De ervaring van andere bewoners met alle tips en aandachtspunten vormt hierbij een goede bron van inspiratie.”

1 REACTIE

  1. Mensen doe jezelf en je buren een plezier en schaf geen waterpomp aan, waardeloze dingen die niet de prestaties leveren wat beloofd wordt. En gewoon je gasleidingen laten zitten, in de toekomst kan daar eventueel waterstof door vervoerd worden.

Comments are closed.