Geslaagde reünie Korps Marinebrandweer

1

Den Helder – Zo’n honderd oud-brandweerlieden van het Korps Marinebrandweer kwamen donderdagmiddag naar de Nieuwe Haven in Den Helder voor de jaarlijkse reünie. In de Witte Raaf was een koud biertje en een lekkere ‘Blauwe Hap’ voor de oudgedienden geregeld. Na het openingswoord eerst even naar buiten voor de groepsfoto en daarna weer lekker oude verhalen ophalen. Commandant van het Korps Marinebrandweer, Twan Langenhuizen, was blij met de grote opkomst en hoopt in de toekomst nog meer veteranen te mogen ontvangen.

De vereniging Post-actieven was bij monde van Jac de Vries blij met de ontvangst in de Witte Raaf. Er kwamen dit jaar vijfentwintig oudgedienden van het korps van het voormalig Vliegkamp Valkenburg. Een bus haalde hen op en bracht ze na de nasi hap ook weer veilig terug. “Het was in de bus gelijk al gezellig” liet één van de genodigden weten. De oudste reünist was de 90-jarige Bas Goedknecht, hij had het prima naar zijn zin en even op de kiek was natuurlijk geen probleem. De vrouwen van de voormalige spuitgasten waren natuurlijk ook welkom. Ook de vrouwen van inmiddels overleden collega’s kregen een uitnodiging en mochten aanschuiven bij deze reünie. Of ze nu verbannen waren of juist een ereplaats kregen was niet te achterhalen, maar feit was dat ze in de gezellige “vrouwenhoek” zaten.

Tevreden
Commandant Twan Langenhuizen vertelde het belangrijk te vinden dat de mannen die het belangrijke werk van de Marine Brandweer hebben gedaan nu, en in de toekomst bij gelegenheden als deze contact met elkaar kunnen houden. Hij is blij met het groeiende aantal personen dat deze reünie bezoekt. De delegatie uit Valkenburg was dan ook meer dan welkom.

Vol trots liet hij nog even weten dat het korps in Den Helder volgend jaar over de grootste hoogwerker van Nederland kan beschikken. “Het apparaat gaat 61 meter hoog en kan dus bij de huidige hoge schepen van bovenaf blussen maar ook personeel evacueren”, aldus Langenhuizen.

1 REACTIE

  1. ….iets met je korte werkzame carrière niks hebben uitgevreten en voor je vijftigste al bij moeders thuis , lekker doorgaan met bijbeunen ….

Comments are closed.