Glasvezel in Den Helder, wachten of nu al overstappen?

1

Op een aantal bedrijventerreinen in Den Helder ligt al glasvezel, maar helaas is het voor bewoners nog niet beschikbaar. Dat is jammer, want internet via glasvezel is de toekomst. In januari 2019 heeft KabelTex wel een aanvraag ingediend om een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Den Helder aan te leggen, waarvan de aanleg in mei 2019 is gestart.

Wanneer glasvezelinternet ook beschikbaar is voor de bewoners van Den Helder, is nog niet duidelijk. Dat betekent twee dingen: bewoners houden het bij hun huidige internetabonnement in afwachting van glasvezel, of ze vergelijken de huidige aanbieders om te zien of ze een betere deal kunnen krijgen. Dat laatste blijkt in veel gevallen een slimme keuze, die al snel 10 euro per maand oplevert.

Bij het vergelijken van de verschillende aanbieders kun je eerst kiezen tussen kabelinternet of VDSL. De laatste variant is over het algemeen wat goedkoper, maar kabelinternet is een stuk sneller. Als je voor kabelinternet kiest, zit je automatisch vast aan Ziggo. Dit bedrijf biedt verschillende pakketten aan: zowel alles-in-1, internet en tv, internet en bellen en alleen internet. Als je voor VDSL kiest, zijn er veel meer aanbieders. Op een goede vergelijkingssite voor breedbandinternet kun je al je eisen aangeven en krijg je advies op maat.

Misschien heb je destijds gekozen voor een alles-in-1-pakket? Dan is het goed om te weten dat providers de kosten voor vaste telefonie steeds wat hebben verhoogd, waardoor je nu soms wel 14 cent per minuut betaalt. Als je bedenkt dat je meestal onbeperkt kunt bellen met je mobiele telefoon, kun je je afvragen of vaste telefonie nog nodig is. Zo bespaar je vaak alweer een flink bedrag. Wil je per se een vaste lijn blijven gebruiken? Dan is het belangrijk om de tarieven goed te vergelijken. Ook dan is overstappen vaak geen slechte keuze.

De verschillen zijn op het gebied van interactieve tv het grootst. Het zenderaanbod verschilt, net als de platforms en apps die je tot je beschikking hebt. Gebruik je vooral Netflix, Videoland of een andere streamingdienst, dan is een los internetabonnement misschien de beste keuze. Wil je gratis Ziggo Sport kijken, dan heb je uiteraard een abonnement van Ziggo nodig. Bij andere providers betaal je hiervoor als snel 15 euro per maand. Voor FOX Sports kun je bij bijna alle aanbieders terecht. Daarnaast krijg je meestal een gratis ontvanger en een wifi-modem. Helaas zijn de meegeleverde modems niet altijd even goed, dus krijg je bij bijvoorbeeld XS4ALL een gratis wifi-versterker. Kies je voor een aanbieder die dit niet meelevert? Dan kan het geen kwaad om zelf een wifi-versterker aan te schaffen, zodat je in het hele huis een stabiele verbinding hebt.

Hoewel glasvezelinternet dus nog even op zich laat wachten, kan het geen kwaad om te onderzoeken of je huidige internetabonnement nog voldoet. Misschien zijn je wensen en eisen veranderd of heb je het gevoel dat je gewoon te veel betaald? Bekijk het aanbod in Den Helder en ontdek wat voor jou de beste keuze is. Overstappen is vaak een kleine moeite. Dus tegen de tijd dat er wel glasvezel beschikbaar is, kun je zo weer iets anders kiezen.

1 REACTIE

  1. Gewoonweg onzin! Met een Mifi router en je eigen chipcard van je telefoon abonnement met een onbeperkt databundel, ben je veel goedkoper uit en is je snelheid ook nog eens vele malen beter. Einde dure internet abonnementen van Ziggo en KPN. Tevens voordeel: niet meer afhankelijk van ( betaalde) wifi hotspots in hotels en/of campings waar ook in Europa.

Comments are closed.