Huizen op slot na aantreffen hennepkwekerij

3

Den Helder – De politie van Den Helder is maandagmorgen bij twee woningen naar binnen gegaan, omdat er een vermoeden bestond dat hier hennepkwekerijen aanwezig zouden zijn. Dat bleek inderdaad het geval.

Bij een woning in de Spoorstraat troffen ze een kwekerij met 117 planten aan. Tevens was hier sprake van diefstal van stroom. Bij een woning in de Van Galenstraat werd een kwekerij met 38 planten aangetroffen. Hier was geen sprake van stroomdiefstal.

De kwekerijen zijn vernietigd. De bewoners/eigenaren waren niet aanwezig. In het kader van de ‘Wet Damocles’ zullen beide woningen binnenkort gesloten worden waarbij de bewoners niet meer in hun woning mogen. Zij moeten dan zelf voor vervangbare woonruimte zorgen.

3 REACTIES

 1. Zie hier de dubbele moraal van Nederland in de top.
  Hoeveel van de aanwezige ambtenaren kunnen verklaren dat zij zelf nooit en jointje hebben gerookt.
  De gemeente die via de wet Damocles met droge ogen op de stoel van de Rechter gaan zitten.
  In deze twee gevallen een Kafkiaans optreden,wat totaal niet leid tot enige oplossing.

  • Wat de gemeente gedaan heeft , is niet meer of minder dan handhaven van een wetgeving. De daders (als ze al weten wie dat zijn ), moeten voor deze “misdaad” nog voor de rechter verschijnen. Dus de gemeente speelt hier dus niet voor rechter, want er is niemand aangehouden, voorgeleid of veroordeeld Diefstal van stroom , is door de handhaving van de Damocles wet vastgesteld. Maar daar wordt de eigenaar/eigenaren nog voor aangeklaagd door de energie leverancier. Die moeten nog berekenen hoeveel er aan energie is gestolen. Of ze daar voor worden en veroordeeld , beslist de rechter, niet de gemeente of politie. En daar heeft het al of niet roken door ambtenaren van zo,n stinkstok niets mee te maken.

 2. Is voor mij te meer een reden of je wet Damocles voor rechtvaardig kunt houden,te meer het een misdaad betreft die van a tot z door de rechtbank bepaald moet worden.
  En niet nog eens een extra straf van de gemeente om desbetreffende panden te sluiten.

  Nog afgezien van het feit dat er wel degelijk een dubbele moraal heerst in dit land ten aanzien van het soft drugs beleid.
  Tevens doet het er voor de moraal wel degelijk toe je af te vragen of de dienstdoende ambtenaren in deze zaken wel degelijk een schoon geweten hebben,inzake hun eigen evt gebruik van softdrugs.

Comments are closed.