Kruidkoek in Windkracht 13

0

Den Helder – Het jazzgenootschap Nieuw & Diep presenteert zondag 10 november in Windkracht 13 het jeugdige kwartet Kruidkoek. Twee jaar geleden bezorgde dit vrolijke viertal het publiek nog een ‘kruidige Kerst’, toen zij voor het eerst konden kennismaken met het stel. Gekleed in ‘veel te warme rendiertruien’ bezorgden zij een olijke opmaat voor de Kerstdagen.

Kruidkoek bleek een uitstekende band, die een hoog niveau van samenspel combineerde met fraai individueel spel. Zij omschrijven hun muziek als: ‘garagejazz, een obscure mix van jazz, rock en tarantinofilms met een ongezonde dosis improvisatie en humor’. Vroeg de geniale Frank Zappa zich ooit nog af of humor wel in de muziek thuishoort?, de vier jongeheren van Kruidkoek weten het zeker!

De band bestaat uit Nick Feenstra (altsax), Tijmen Kooiker (gitaar), Reindert Kragt (basgitaar) en drummer Bram Knol. Ze wonnen de Popprijs van Amsterdam, speelden op Bevrijdingspopfestivals en in het BIM-huis. Tempowisselingen, maffe maatsoorten en prachtige filmische passages: het komt allemaal voorbij in een optreden van deze band. Jazzrock van hoog niveau, maar het feit dat zelfs de grootste azijnpisser bij een optreden van Kruidkoek blij wordt, mag als beste aanbeveling worden beschouwd.

Kruidkoek is het beste medicijn tegen mogelijke herfstdepressies, getuige een uitroep van een enthousiaste bezoeker: Mozes! Wat gaaf! Kruidkoek; zondag 10 november 2019; Windkracht 13; aanvang: 15:00 uur; zaal open 14:30 uur; entree: € 15,- in de voorverkoop bij WK13 12,50 euro en voor jonger dan 23 jaar een tientje.