Marechaussee doorzoekt Zr. Ms. Johan de Witt in drugsonderzoek

9

Den Helder – De Koninklijke Marechaussee doorzoekt vrijdag in Den Helder, onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland, de Zr. Ms. Johan de Witt in het kader van een drugonderzoek.

Het schip keerde donderdag terug uit het Caribisch gebied. Zoals bekend werd op 24 september een Nederlandse militair op Curacao aan boord van het schip aangehouden met drugs in zijn rugzak. Na weging bleek het te gaan om 11 kilo vermoedelijk cocaïne. De militair is overgebracht naar Nederland en zit nog in voorarrest.

In het kader van het onderzoek wordt vrijdag een doorzoeking gedaan op de Zr. Ms. Johann de Witt. De Douane assisteert de Koninklijke Marechaussee met personeel en drugshonden. Donderdagochtend werden drie helikopters, die aan boord van het schip waren en donderdagochtend terugvlogen naar hun basis, doorzocht. Ook het personeel van het schip is donderdagavond bij het van boord gaan gecontroleerd. Daarbij is niets aangetroffen.

9 REACTIES

 1. Roep al jaren dat er kilootjes verdwijnen bij de Marine tijdens de drugs onderscheppingen.
  Deze week onderschept de Zr.Ms Groningen nog 857 Kilo.
  Tot vandaag vroeg ik me af waar de andere 43 of 143 was gebleven…. Maar dat verdwijnt dus in de rugzakken van de bemanning…..
  Hoe kan het dat het “Marine drugskartel” na al die jaren nu pas tegen de lamp loopt? Dit zal niet de eerste, maar ook niet de laatste rugzak zijn met drugs die van boord wordt gesmokkeld.
  Want het is en blijft toch een publiek geheim, dat de meeste smokkel in Den Helder via het Marineterrein loopt. Kleding, Schoenen, Drank, Tabak en blijkbaar ook cocaïne zijn de grootste importproducten die via de marine door heel Nederland (belastingvrij) worden verspreid.

 2. Je kan het wel al “jaren” roepen , maar bewijs dat dan maar eens !!. Kan je dat niet , dan moet je goed uitkijken met deze beschuldigingen.

 3. De cocaïne wordt in beslag genomen door de Amerikaanse Coast Guard die als LEDET team aan boord van de Nederlandse schepen is. Dus Andrea, iets beter informatie zoeken voordat je begint te orakelen.

 4. Overal zit kaf tussen het koren geachte Andrea dus ook bij de Marine en ook bij vrijwilligersorganisaties enz enz.Ik zou zeggen ,,wie zonder zonde is werpe de eerste steen”
  Blaas in dit geval niet zo hoog van de toren met zomaar de bemanning van Zr.Ms Groningen te beschuldigen,dat siert u helemaal niet 🙁 :

 5. @RB,
  Dit wordt nooit aan de grote klok gehangen, er is meestal een LEDET , Law Enforcemance Detachment, team van de Costguard aan boord van de stationsschepen. Dit omdat de politietaken in de achtertuin van Amerika door de Coast Guard wordt gedaan. Heb het zelf enige keren aan boord meegemaakt.

 6. Als ik 11 kilo in mijn rugzak zou hebben……. Ik zou niet eens weten wat ik er mee zou moeten doen. M.a.w. je hebt een distributiekanaal nodig. Wanneer een “dealertje” wordt gepakt, zou onderzoek naar de distributie toch al eerder naar marinepersoneel moeten wijzen. Daarbij (ik heb even in mijn simpelheid gegoogled wat een kilo cocaïne kost); hoe ga je al dat geld uitgeven zonder dat het opvalt?

Comments are closed.