Marine onderschept 330 kilo coke in Caribisch gebied

5

Den Helder – Zr. Ms. Groningen heeft in de vroege ochtend van 19 oktober een drugstransport onderschept. Ten westen van Aruba wist het patrouilleschip een zogenoemde go fast-speedboot te stoppen met 330 kilogram cocaïne aan boord.

Een Dash-8, maritiem patrouillevliegtuig van de kustwacht, ontdekte de snelle motorboot op een bekende smokkelroute. Daarop werd de Groningen ingeschakeld. Die achterhaalde de drugsboot met behulp van zijn snelle FRISC-onderscheppingsboot. Aan boord zat een gecombineerd team van de US Coast Guard en leden van het Korps Mariniers. De verdachten en de cocaïne zijn overgedragen aan het Amerikaanse kustwachtschip Charles David Junior voor vervolging in de Verenigde Staten.

Zr.Ms. Groningen is sinds april 2019 als stationsschip Caribisch gebied actief in de regio. In die rol houdt het zich onder meer bezig met antidrugsoperaties en het ondersteunen van de Kustwacht Caribisch gebied.

5 REACTIES

    • De US coastgard, zit dus wel aan board bij de Groningen Rb . Vorige keer betwijfelde jij dat .

      • ik betwijfelde niets, ik kon het nergens vinden dat deze kustwacht aan boord zou zijn van de Zr. Ms. Johan de Witt, ze zouden trouwens ook wel gek zijn om nu niet aanwezig te zijn na behoorlijke drugsvondsten op die laatste schuit….

    • nadat er 22 kg cocaïne verdwenen is van de Zr. Ms. Johan de Witt wel ja, de Amerikanen zijn niet gek natuurlijk en geen ezel die zich twee maal aan de zelfde steen stoot …..

Comments are closed.