Mirthe pakt medaille op EK Showtwirl

0

Julianadorp – De pas 9-jarige Mirthe de Weert van twirlvereniging Passion uit Julianadorp is afgelopen weekend zesde van Europa geworden tijdens de Europese kampioenschappen showtwirl. Mirthe werd in mei ook al Nederlands Kampioen en wist zich daardoor te plaatsen voor dit EK in Lignano Sabbiadoro (Italië).

Na een maandenlange voorbereiding, met onder andere bondstrainingen en verplichte wedstrijden, was Mirthe er helemaal klaar voor om afgelopen vrijdag haar Assepoestershow aan Europa te laten zien. Mirthe genoot van haar optreden en wist haar show stralend en mooi over te brengen aan de zeskoppige jury.

Daarna was het afwachten op de prijsuitreiking zondagmiddag. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Mirthe mooie punten heeft gekregen en hierdoor een zesde plaats heeft behaald. De top zes viel in de prijzen, dus Mirthe kon een hele mooie medaille mee naar Julianadorp nemen.