Nieuwe poging voor containerwoningen

17

Den Helder – GemeenteBelangen wil dat er opnieuw onderzoek komt naar de mogelijkheid tot het realiseren van containerwoningen. Dat zijn speciale ‘huizen’ voor mensen die lastig in een normale woonwijk passen, bijvoorbeeld door onaangepast gedrag. Raadslid Nancy List kondigde zaterdagochtend in het LOS radioprogramma “De Nieuwsraad” aan binnenkort met een motie in de raad te komen waarin het college wordt opgeroepen deze kwestie te onderzoeken.

Containerwoningen zijn woonvoorzieningen (containers) op enige afstand van bestaande woonkernen, voor mensen die vanwege extreme overlast niet passen in een reguliere woonomgeving en niet kunnen worden ondergebracht in de bestaande woonvoorzieningen. Het is in het verleden al vaker geopperd en ook instanties als de Woningstichting waren erbij betrokken. Het kwam er nooit van, om tal van redenen. Zo bleek het vooral erg moeilijk een geschikte locatie te vinden en bleken betrokken partijen onderling geen overeenstemming te kunnen vinden over vragen als wie is verhuurder, wie begeleidt en doet beheer en welke extra kosten zijn daar al of niet aan verbonden?

In de gemeenteraadsvergadering van 4 november hoopt List een meerderheid te vinden om het toch nog eens te proberen.

17 REACTIES

 1. Laat m lekker s .containerwoningen tiny houses woon wagenfamilies..ze doen alsof iedereen een onderdak verdient.Probleem is day er tegenwoordig een hoop ggz mensen op de burger worden losgelaten en daar kun je op 2 manieren naar kijken …lastpakkers of mensen met een uitdaging..ik ga voor het laatste ..deze man en vrouw zijn niet geholpen met containers maar met structuur begeleiding en af en toe een pak slaag xD lol net kinderen

  • Helemaal met Nancy List eens. Deze probleem gevallen tussen de bewoners plaatsen , geeft een enorme mentale druk op de straat/wijk. Temeer , dat begeleiding van deze mensen zeer te wensen overlaat , zoniet helemaal niet plaatsvind. Ook gewone nette burgers , hebben recht op woongenot ,wat bij plaatsing van deze personen in de wijk/ straat onder druk komt te staan. De andere kant van de medaille is , dat men een woonomgeving tot stand brengt , die grenst aan een paria wijk/Ghetto waar je het beste maar met een boog onmeen kan lopen.

 2. Maak een soort woodstock project (als in Den Haag) in de voormalige Marechaussee kazerne aan de Nieuweweg,

  • Als Texel meewerkt , kunnen zij hun probleembewoners daar ook dumpen. Want daar komt het ergens op neer . Je behandeld (dumpt) mensen alsof zij afval zijn , dat bedoel ik met keerzijde van de medaille.

   • Ik lees twee locaties die worden aangedragen om daar die containers teplaatsen. Allemaal goed en aardig , maar die plaatsen, zijn geen Helders grondgebied.

 3. ik weet nog te herinneren dat toen de PVV dit opperde ze voor alles en nog wat uitgemaakt werden……

  • RB, Het was niet de PVV in Den Helder die hier mee kwam want die zat toen ook nog niet in de Raad. Een bekend raadslid van de PvDA de Hr, A. Pruiksma heeft zich in 2013 sterk gemaakt om dit voor elkaar te krijgen. Ook de Wethouder Pia Bruin heeft het toen niet rond gekregen. Helaas was er geen verhuurder te vinden om dit te doen zoals al in het bovenstaande artikel wordt aangegeven.

   • eschotman, dank voor de verbetering, kreeg de heer Pruiksma toen ook zo veel commentaar op dit plan?

    • RB. Dat viel reuze mee. Ook de raad was er toen een voorstander van. Alleen het rond krijgen dat was wel een probleem. Ook terug te vinden in het bovenstaande artikel en kan hier niets meer aan toe voegen. Denk ook dat het deze keer ook niet gaat lukken want het is al eens uitgezocht en staat allemaal op papier en is uitgewerkt en zou zo uit de kast gehaald kunnen worden.

     • Zo bleek het vooral erg moeilijk een geschikte locatie te vinden > het COA op de Nieuweweg is zo goed als leeg, als dat nog te dicht in de
      bebouwde kom ligt die barakken verplaatsen naar de Kooijhaven
      bleken betrokken partijen onderling geen overeenstemming te kunnen vinden over vragen als wie is verhuurder > Gemeente DH
      wie begeleidt > Gemeentelijke handhavers, hebben toch tijd zat
      wie doet beheer > we hebben 320 ambtenaren terwijl alles uitbesteed wordt dus vast heel makkelijk een clubje voor samen te stellen die tijd over heeft
      en welke extra kosten zijn daar al of niet aan verbonden? > uitrekenen…

 4. Inderdaad als na intensieve begeleiding, en dit om welke reden dan ook faalt.
  Blijft er weinig anders over dan deze mensen te herhuisvesten.
  In een omgeving die een vorm heeft van afgescheiden wonen.
  Met uiteraard wel de nodige zorg, en handhaving van normen en waarde.

 5. Container woningen zijn niet nodig kost alleen maar weer geld. Op het Lini Pad staan genoeg oude bunkers ze mogen die desnoods zelf uitgraven en bevinden zich op prima lokatie

 6. Of een hek om Tuindorp heen tussen spoor en Brakkeveld, plaats je ze bij de rest. Goedkoper en twee vliegen in één klap.

 7. Personlijk ben ik meer voor ( omheinde ) kampen in de Noordoostpolder naar model van Veenhuizen/ Fredriksoord.Verschillende afdelingen : oa Junkies,aso’s ,kanslozen etc etc.
  Een eigen maatschappij bestaande uit werken ,orde en tucht.

Comments are closed.