Oefening Dynamic Mariner ten einde

0

Den Helder – Het was vrijdag de laatste dag van de oefening Dynamic Mariner 2019 rond de Straat van Gibraltar. Zr.Ms. van Speijk en reservisten van de Koninklijke Marine Bureau Maritieme Zaken waren erbij. De oefening is gericht op het vergroten van de samenwerking tussen alle NAVO landen.

Aan deelnemende eenheden geen gebrek. Er zijn ruim 32 oppervlakte eenheden, twee onderzeeboten en 18 vliegtuigen en helikopters in het gebied aanwezig. Afgelopen twee weken heeft de bemanning van Zr.Ms. van Speijk allerlei oefeningen met deze eenheden gedraaid zoals bevoorrading op zee, manoeuvreeroefeningen en oorlogsvoering onderwater, op zee en in de lucht.

De reservisten werden ingezet om civiele organisaties, zoals havenmeesters, rederijen en visserijorganisaties te informeren over de militaire activiteiten die mogelijk invloed hebben op hun werk. Andersom schatten zij ook in welke civiele activiteiten impact hebben op militaire operaties.