Politie treft 167 kilo illegaal vuurwerk in Marinapark

3

Den Helder – Bij een onderzoek naar illegaal vuurwerk kwam de politie uit bij twee adressen in Den Helder. Op de Emmastraat werden twaalf cobra’s in de woning aangetroffen. In een woning op het Marinapark troffen zij maar liefs 167 kilo illegaal vuurwerk aan, waaronder Cobra’s, Chinese rollen, nitraten en shells.

Al het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Tegen de bewoner(s) wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sommige stukken vuurwerk zijn heel krachtig en gevaarlijk Zwaar, illegaal vuurwerk zoals de Cobra’s zijn net zo krachtig en explosief als een aanvalsgranaat. Het is niet lastig voor te stellen hoeveel schade het afsteken van zo’n stuk vuurwerk aanricht. Laat staan als als dit in een woning ontploft! Het vuurwerk is niet voor niets illegaal.

Kennis over waar illegaal vuurwerk ligt opgeslagen? Voorkom ellende en meld dit bij de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

3 REACTIES

 1. “Sommige stukken vuurwerk zijn heel krachtig en gevaarlijk Zwaar, illegaal vuurwerk zoals de Cobra’s zijn net zo krachtig en explosief als een aanvalsgranaat. ”

  Niet bepaald…

  https://youtu.be/fKcev61-l1E?t=135

  Een Handgranaat bevat namelijk zwaar explosief materiaal, en vuurwerk bevat flitspoeder…

  • …hou hem maar is in je handje…. die gaat er gewoon af en daar vind je niets meer van terug, dat is niet een ‘beetjeoverdreven’

   • tja,,, maar als je een handgranaat in je handje houdt…. dan is er wel iets meer weg als alleen je handje.

Comments are closed.