Schietpartij op parkeerterrein bij McDonald’s: drie gewonden (update)

8

Den Helder – Bij een schietpartij zijn vrijdagavond drie personen gewond geraakt. Het incident vond plaats op het parkeerterrein bij de McDonald’s aan de Verkeerstorenweg in Den Helder. Drie mannen die in een auto zaten, raakten gewond. Een verdachte kon worden aangehouden, een tweede is nog voortvluchtig.

Omstreeks 23.55 uur kreeg de politie melding van het schietincident. Ter plaatse troffen agenten een personenauto aan waarop geschoten was. Bij de auto waren drie slachtoffers aanwezig. Het ging om een 27-jarige man uit de gemeente Hollands Kroon en twee mannen van 24 en 21 jaar uit de gemeente Den Helder. Een van hen kon ter plaatse worden behandeld aan zijn verwondingen. De andere twee werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Zij verkeren niet in levensgevaar.

Uit een eerste onderzoek bleek er mogelijk sprake te zijn van twee daders, die weg waren gereden op een motorscooter. Na een zoektocht werd een verdachte en het vermoedelijke voertuig aangetroffen. Het gaat om een 48-jarige man uit Leeuwarden. De tweede verdachte werd, ondank de inzet van een speurhond en een helikopter, niet aangetroffen.

In beperkingen
De verdachte zit in volledige beperkingen. Inhoudelijke informatie over het incident wordt daarom niet verstrekt. De politie is op zoek naar getuigen van het incident of naar mensen die hier informatie over hebben. De politie is bereikbaar op tel. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Procesnummer 2019197137.

8 REACTIES

  • Helemaal met RB ééns, zal wel weer iemand zich hebben klemgezopen aan de harddrugs alcohol en het in z’n bezopen kop gehaald hebben om te gaan lopen schieten. Tijd dat we die slijterijen gaan sluiten met al die uitkeringsgerechtigden die er steeds rondhangen.

   • het woord gaat al rond dat het een andere drugs was die daar gedeald werd……
    de soort die u zo omarmt en knuffelt …..
    .
    trouwens er hangen minder uitkeringsgerechtigden rond bij de slijterijen dan er uitkeringsgerechtigde junkies in de Koningsstraat overlast plegend rondhangen
    .

 1. Ik snap het sowieso al niet : als je je ogen goed de kost geeft : parkeerplaats Mc Kooypunt,parkeerplaats Motel Den Helder,parkeerplaats Zwembad,parkeerplaats op de dijk achter de kanaalweg .Met grote regelmaat : grote auto’s ,duistere figuren ,s’ avonds met draaiende motor.
  Allemaal rottigheid gewoon in het zicht.Normaal geworden na jarenlang soft beleid door de overheid.Het enige wat ik nooit zie op dit soort plekken is de politie.

 2. De soort drugs die ik omarm, goh ik wist niet dat er daar in vers gebrande koffie werd gehandeld. Ik gebruik namelijk geen alcohol of andere stimulerende middelen. Maar die drugs die ik volgens u zou omarmen kan je toch gewoon kopen in de koningsstraat? Lijkt me raar dat er dan in gehandeld wordt bij een Mc Donalds. Het grappige is dat bij ongeveer elk bericht in DHA er een opmerking van u staat dat het vast door drugs komt. Net of er iets is vastgelopen daarboven. Iets wat je vaak ziet bij overmatig alcoholgebruik.

  • Het klopt wel dat daar drugs word verhandeld maar niet bij de Mac zelf maar op het parkeerterrein der naast. Woon in de buurt en zie vaak genoeg 2 auto’s vlak naast elkaar staan met raampje open.
   Heb ook die bewuste avond daar harde knallen gehoord (dacht dat het vuurwerk ofzo iets was). Later zag ik veel politie en een helikopter met zoeklicht.

  • bent u echt zo naïef? of gewoon dom voordoen, lekker makkelijk voor u om de oogkleppen op te doen om het kwaad niet te erkennen, het is één groot crimineel zooitje met die drugs bende, een hele drugsgerelateerde liquidatie golf in de hoofdstad die zich langzaam maar zeker als een olievlek over het hele land verspreidt, maar sluit de oogjes maar hoor, lekker makkelijk wegkijken voor de waarheid

   • Je heb helemaal gelijk wat je zegd ik zie ook vaak genoeg wat je zegd. En als ze een raampje open hebben ze wisselen echt geen kogfie uit

Comments are closed.