Speciale nachtbus op proef in de Noordkop

21

Den Helder – Als proef gaat in het eerste weekend van november een speciale uitgaansbus rijden in de Kop van Noord-Holland. De ‘proefnacht’ vindt plaats van zaterdag 2 op zondag 3 november. Na de proef vindt een evaluatie plaats en wordt besloten of de speciale bus toekomst heeft.

Het doel van de bus is:
1. het verbinden van horeca binnen de Kop van Noord-Holland (Den Helder, Schagen, Alkmaar)
2. het snel afvoeren van (grote) groepen (beschonken) bezoekers
3. het terugdringen van beschonken bestuurders
4. het verminderen van overlast in de omgeving

Er rijden die nacht vier diensten, de lijnen N1 tot en met N4. Lijn 1 begint om 01.00 uur in Alkmaar en rijdt via Schagen en Julianadorp naar Den Helder (station in het centrum). Lijn 2 begint hier om 02.30 uur en rijdt via Julianadorp naar Alkmaar, waar deze rond 03.30 uur aankomt. Lijn 3 start om 04.00 uur in Alkmaar en rijdt weer via Schagen en Julianadorp naar het station van Den Helder (aankomst rond 05.30 uur). Lijn 4 tenslotte vertrekt om 05.30 uur vanaf Den Helder station en rijdt weer, via Julianadorp, naar Alkmaar. De lijnen 2 en 4 worden ingezet als zogeheten sneldiensten.

“Het aanpassen van, of een aanvulling op de route, is bespreekbaar”, zo laat de organisatie achter de uitgaansbus weten. Meer info op eventbussen.nl.

21 REACTIES

 1. De drankorgelbus ,daar is wel geld voor , maar een goede dienstregeling voor de dorpers zit er niet in .

 2. Heer frdrk … heeft u dan enig idee wie de rekening betaald? Deze uitgaansbus wordt namelijk niet betaald vanuit gemeente- of overheidsgeld. Het is een initiatief vanuit regionale (horeca) ondernemers. Eerst goed lezen en vragen voordat u brult 😉 Het zou trouwens wel overlast kunnen schelen bij Willemsoord… nu moet je met je dronken kop door de stad kruipen voordat je bij het station bent. Maar je kan ook voor een taxi springen en hopen dat de chauffeur op tijd remt.

  • Die organiseren het , Betalen doen de gebruikers , (gezien de ritprijzen,) van de borrelbus zelf.

   • Heb jij ooit zelf een grote nachtbus gehuurd die 1 op 2 rijd en een chauffeur die tijdens de nachturen toeslag krijgt? En dan ook nog beveiliging erbij … Met 5 of 10 euro per persoon ga jij absoluut niet uit de kosten komen. En heb jij dan gegarandeerd volle bussen? Dus waar je die idiote opmerking vandaan haalt…?

    • lekker voor het milieu en de gezondheid die bussen…..
     kunnen die niet omgebouwd worden naar aardgas zodat ze niet meer van die hoeveelheden fijnstof uitstoten met zo’n gigantisch verbruik?

     • RB zit liever in een rijdende tijdbom? Als je last hebt van fijnstof zou ik vooral binnenshuis blijven met alle ramen en deuren gesloten. Alsjeblieft zég ….

     • een rijdende tijdbom? overdrijven is ook een vak, je hebt meer kans om een (tijd)bom tegen te komen als je dagelijks de route Pastoor Koopmanweg – Burgemeester Ritmeesterweg rijdt….. hoop landen om ons heen rijden ze ook gewoon op aardgas en er is er nog nooit eentje ontploft….
      .
      nou moet ik weer binnen blijven omdat u het hele milieu verziekt met die fijnstofbom waar u trots elke 2 kilometer 1 liter zwaar vervuilende diesel verstookt,

  • dienstregeling wel eens bekeken beste SK, ze moeten nog steeds vanaf Willemsoord naar het station kruipen, dus overlast zal alleen maar toenemen
   ook in J-dorp is er maar 1 uitstaphalte dus bewoners daar in de buurt maak uw borst maar nat……

   • Zeker de dienstregeling bekeken RB. Het is aan Willemsoord om zelf initiatief te tonen als ze de uitgaansbus voor de deur wensen voor hun eigen bezoekers. Heb van de organisatie vernomen dat een horeca ondernemer (Assorgia) niet reageert op hun terugbelverzoeken. Heb overigens een aantal weken geleden iets gelezen dat alle gemeenten prima meewerken … behalve Den Helder, dat verbaast niemand. Ben overigens van mening dat de opstapplaatsen prima centraal liggen, ook in J’dorp. Schagen op de Markt is eveneens ideaal en in Alkmaar op steenworp afstand van het Waagplein. Scheelt nogal wat looptijd naar beide stations. Wij zullen er zeker gebruik van maken.

    • wat moet een pizzaboer die om 22:25 sluit met een nachtbus?
     volgens mij moeten ze dan toch 3 anderen hebben op Willemsoord
     trouwens spreekt u uzelf iets tegen, de horecaondernemers moeten zelf initiatief tonen maar worden wel gebeld?
     u vind halte Boterrug centraal gelegen? is zowat het zuidelijkste puntje van J-dorp….

     • Beste SK, Assorgia zou woordvoerder zijn voor horeca op Willemsoord? Natuurlijk kan een vd Berg ook de organisatie benaderen lijkt mij. Het maakt mij verder niet uit, maar ik denk dat een uitgaansbus vanaf Willemsoord wel kan bijdragen aan minder overlast voor omwonenden. En Jdorp is een prima plek om in/uit te stappen, bewust niet nabij woningen vermoed ik zo… Als je in het verleden het nieuws heb gevolgd over deze nachtbus, had je kunnen lezen dat de intentie was om via Willemsoord te rijden. Het is aan de organisatie om de route te bepalen en dat zijn een aantal horeca ondernemers uit schagen en alkmaar.

 3. Sterkte gewenst aan de buschauffeurs van deze bus. Lekker hoor, (grote) groepen beschonken mensen in je bus.

  • Er zijn al jaren nachtritten vanuit Alkmaar de andere kant op (Heerhugowaard en Amsterdam) die zonder problemen verlopen ondanks beveiliging op de bus. Waarom zou dat voor de Noordkop anders moeten zijn? Bij teveel problemen gooien de reizigers hun eigen glazen in. Kwestie van op elkaar letten 😉

   • Eventbussen . nl. Daar haal ik de rit prijzen vandaan .En die bussen , rijden geen 1 op 2. Dat is idioterie van jou zijde . Jarenlang vrachtwagen chauffeur met Daf en Mercedes geweest op die zelfde routes en zelfs die reden gèèn 1op2.. De kosten zitten, zo als je zelf al aangeeft. in de personele bezetting van die bussen. En vol zitten, dat zal de proef moet uit wijzen. Als het kosten baten plaatje niet klopt , en de organisatie zal er op toe moet gaan leggen , is het snel afgelopen.

    • Helaas voor jou frdrk … ik rij zelf al 20 jaar met een harmonicabus dus weet precies wat er aan diesel in en uit gaat. Jij bent een vrachtwagenchauffeur die denkt met een C rijbewijs ook een bus te kunnen besturen? Die rijden zich bij de eerste bocht al klem … vindt overigens 5 euro voor een enkel rit in de nacht prima te doen. En tussen Alkmaar en Den Helder slechts 10 euro waarbij je aan het waagplein wordt afgezet. Prijs doet niet onder aan NS.

     • Laat me niet lachen, die harmonica’s , zijn dinky toys vergeleken waar ik op heb gereden.

 4. Goed initiatief denk ik… Ben benieuwd naar de uitkomsten van de proef !
  Op zich wordt Den Helder zo wel weer een beetje meer bereikbaar … Want ik geloof dat het uitgaan in Den Helder zelf niet fantastisch is (maar dat kan ik niet uit eigen ervaring zeggen, dus als het onzin is, sorry dan 🙂 )

  • denk persoonlijk dat het eerder averechts gaat werken, dat de stappers nu makkelijker naar een Schagen bijvoorbeeld kunnen, net als vroeger dat half Den Helder in de Vijverhut of Zandloper zaten, we zullen zien

   • Je kan inderdaad met deze bus makkelijker vanuit Schagen naar Julianadorp of centrum reizen. Geldt ook voor mensen die in Alkmaar stappen en reizen naar Schagen. Alles wordt beter bereikbaar. Is op zichzelf niet verkeerd om elders te kijken… toch?

 5. Wat een idioterie zeg je krijgt alleen maar zuipers op deze manier laat die gasten die zo nodig zich moeten bezatten lekker thuis blijven .. Den Helder weer op z’n best

Comments are closed.