Start Nederland Leest met letters hakken

0

Den Helder – In november leest Nederland het geschenkboek “Winterbloei” van Jan Wolkers. Hierin zijn de mooiste natuurverhalen van Wolkers gebundeld. Het boek sluit aan bij het actuele thema ‘duurzaamheid’.

Jan Wolkers was naast schrijver ook een groot natuurmens: de natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen -waaronder niet eerder uitgegeven werk-, dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur worden door biograaf Onno Blom toegelicht in de bundel. Het boek Winterbloei is in november gratis beschikbaar in de bibliotheek, zolang de voorraad strekt. Mét de aansporing om het te lezen en er met anderen over te praten.

Start van de campagne
Beeldhouwer Rein Veldboer geeft vrijdagmorgen 1 november op ludieke wijze het startsein voor Nederland Leest in School 7 in Den Helder. Om 11.00 uur neemt hij het eerste boekje in ontvangst en geeft vervolgens een demonstratie letters hakken in hout. Gelijktijdig wordt een kleine expositie van zijn werk geopend. Twee werken later, op donderdagmiddag 14 november, laat hij zien hoever hij is gekomen met zijn ambachtelijke arbeid. Hij geeft dan tussen 15.00 en 16.00 uur uitleg over zijn werkwijze.