Vijf tips voor een efficiënte verhuizing

0

Half ingepakte dozen, een gefrustreerde partner en onhandige verhuizers, de verhuisdag roept vaak schrikbeelden op. Een verhuizing is natuurlijk een hele onderneming, maar hoeft niet uit te lopen op een chaos. Aan de hand van de tips in dit artikel zorg jij ervoor dat je verhuisdag efficiënt en soepel verloopt. Zo geniet je zo snel mogelijk van je nieuwe droomhuis.

Maak checklisten
Een goede voorbereiding is heel belangrijk als je gaat voor een efficiënte verhuizing. Maak daarom verschillende checklisten om zo goed overzicht te behouden. Denk bijvoorbeeld aan een lijst met alle administratieve dingen die je nog moet doen. Ook een lijst van de hulp die je nodig hebt en een lijstje met wat er in een aparte weekendtas moet, zorgen voor meer rust op de verhuisdag en rondom het in- en uitpakken.

Verdiep je in verhuisbedrijven
Er zijn veel verschillende verhuisbedrijven die hun hulp aanbieden tijdens jouw verhuizing. Toch is het slim om niet klakkeloos een bedrijf te kiezen. Door reviews te lezen en verschillende offertes op te vragen, ben je zekerder van je zaak en zorg je voor betrouwbare verhuizers. Door de prijzen te vergelijken, bespaar je op je verhuiskosten en door reviews te lezen heb je een goed beeld van de betrouwbaarheid. Let bij het checken van offertes goed op wat er inbegrepen is in de prijs. Zo kan een verhuisbedrijf uit Groningen voor iemand in Den Helder goedkoper lijken, maar blijken uiteindelijk de kosten per kilometer niet meegenomen te zijn.

Pak systematisch in
Inpakken is waarschijnlijk de grootste klus van de hele verhuizing. Voor een efficiënte verhuizing is het belangrijk om het inpakken goed aan te pakken. Groepeer eerst alles wat bij elkaar kan, zodat je zeker weet dat je dingen makkelijk terugvindt bij het uitpakken. Spullen die je niet vaak gebruikt kan je direct inpakken, dan heb je dat alvast achter de rug. Vergeet ook niet om echt alles te labelen, hierdoor hou je een goed overzicht en weet je ook welke doos waar terecht moet komen in je nieuwe huis.

Geef je adreswijziging bijtijds door
Bij verhuizen hoort ook het doorgeven van je adreswijziging. Allereerst is het belangrijk om je uit te schrijven in je oude gemeente en je aan te melden in je nieuwe gemeente. Licht daarnaast ook je verzekeraar en werk ik van je nieuwe adres. Maak daarnaast ook een lijstje van alle andere bedrijven die op de hoogte moeten zijn van je adreswijziging. Denk bijvoorbeeld aan tijdschriften en sportclubs.

Maak een indeling van je nieuwe woning
Op de verhuisdag wil je geen stress over wat waar moet worden neergezet. Maak daarom een indeling van je nieuwe woning en bepaal welke meubels en dozen in welke kamer moeten komen. Dit scheelt je achteraf sjouwen met zware meubels en dozen. Ook voorkom je zo verwarring en vragen van de verhuizers. Maak een kopie van je indeling en leg deze alvast neer in je nieuwe woning. Zo grijp je niet mis.