Weer daling aantal WW-uitkeringen

3

Den Helder – Na een lichte stijging in augustus, daalde het aantal WW-uitkeringen in de Noord-Hollandse regio’s in september. In Den Helder was de daling 4,4 procent, waarmee het aantal WW-uitkeringen uitkwam op 583. Een jaar geleden waren dat er nog 737, zo meldt het UWV.

Schagen kende vorige maand een kleine daling van 0,9 procent. In Hollands Kroon was dit 3,8 procent en op Texel was geen daling, maar sprake van een stijging van 3,6 procent.

In augustus steeg het aantal WW-uitkeringen met name door aflopende tijdelijke contracten in het onderwijs. In september werd de dalende WW-trend hervat. De verdere afname van het aantal uitkeringen is een indicatie dat de vraag naar personeel blijft stijgen. De recent gepubliceerde UWV-rapportage ‘Duiding arbeidsmarktontwikkelingen’ bevestigt dat beeld en laat zien dat voor elk van de Noord-Hollandse regio’s het aantal banen ook het volgende jaar zal toenemen.

UWV heeft de regionale banenontwikkeling per sector onderzocht en afgezet tegen de landelijke trend. Daarin valt op dat Noord-Holland Noordt voor vrijwel alle sectoren (uitgezonderd de zakelijke dienstverlening) een gelijke banengroei laat zien als landelijk.

3 REACTIES

 1. Even een vraag, Hoeveel van die WW uitkeringen zijn overgegaan naar de bijstand en hoeveel van de WW uitkeringen zijn gestopt door het vinden van een baan.. Door die cijfers te publiceren , krijg je pas echt een beeld van de uitkeringssituatie. Nu wordt er alleen gesproken over WW uitkeringen die minder geworden zijn. Maar die vermindering , kan het gevolg zijn van meerdere factoren.

 2. juist frdk
  weer van dat halve, goedkope flut-nieuws.
  bloody-hoera roepen en vooral maar 1 deel van het verhaal brengen.
  nooit een woord over het aantal hangmat figuren dat de bijstand is ingerold. al dan niet als gevolg van het uit de ww te zijn gewipt.

 3. Ad, we kunnen er gerust van uitgaan dat het overgrote deel van de medemensen die van de ww in de bijstand terecht zijn gekomen veel liever een andere baan hadden gevonden. Als je in de ww zit, dan ben je door ongelukkige omstandigheden je baan kwijtgeraakt. Je leven is ingericht op een normaal inkomen. Reken maar dat je niet op bijstand zit te wachten. Uw opmerking is dus misplaatst. Sowieso trouwens, u doet alsof mensen in de bijstand in gelukkige omstandigheden verkeren en lui zijn. Kennelijk heeft u in uw kring geen mensen die onder deze omstandigheden leven.
  Verder hoop ik dat dit nieuwsbericht betekent dat veel nieuwe stadsgenoten een leuke nieuwe baan hebben gevonden. Aangezien het artikel spreekt van banengroei mogen we aannemen van wel. En dat is goed nieuws!

Comments are closed.