Weer drugs aangetroffen aan boord marineschip

4

Den Helder – De Koninklijke Marechaussee heeft bij de doorzoeking op Zr. Ms. Johan de Witt in Den Helder zaterdag 26 oktober harddrugs aangetroffen. Een gecombineerd zoekteam van de Koninklijke Marechaussee en Douane trof de drugs aan boord aan verstopt in pakketten. Het gaat om ongeveer 11 kilo vermoedelijk cocaïne.

De zoeking werd vrijdag, onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland gestart in het kader van een lopend drugsonderzoek. Na de aanhouding van een Nederlandse militair op 24 september op Curacao waren er sterke aanwijzingen dat er verdovende middelen aan boord waren. Bij terugkeer van Zr. Ms Johan de Witt uit het Caribisch gebied is daarom besloten een grootschalige zoekactie te starten.

Donderdag is het personeel bij het van boord gaan gecontroleerd. Ook drie helikopters aan boord van het schip zijn donderdag doorzocht. Daarbij is niets aangetroffen. De Koninklijke Marechaussee doet verder strafrechtelijk onderzoek naar de in beslag genomen drugs en de betrokkenheid van de eerder aangehouden militair. De 23-jarige militair zit al in Nederland in voorarrest.

4 REACTIES

  1. Een prachtige carrière in het vooruitzicht bij de Marine gezien de leeftijd van deze militair. Hoe dom ben je om dit op zo’n manier te beëindigen met deze smokkel want een ding is zeker een baan bij de overheid kan die voor altijd vergeten of de persoon had altijd al in de misdaad willen gaan dan is dat hierbij gelukt.

    • Frdrk, Zijn toekomst is zeker naar de klote (om het maar even hard uit te spreken) c.q. in de poeder maar daar had deze persoon eerder aan moeten denken. De militair heeft met deze actie hier de Marine in een zeer negatief daglicht gezet en dat zal zijn verdere loopbaan c.q. tot zijn dood achtervolgen want Defensie vergeet niets. Hoe oud deze persoon ook gaat worden. Dus eigen schuld dikke Bult.

  2. Admiraal Rob u kunt beter een drugshond bij de valreep neerzetten voor schepen in de West verblijvende

Comments are closed.