Wel of geen online zakelijke lening afsluiten? De voor- en nadelen op een rijtje

0

Met het afsluiten van een online lening zijn onherroepelijk zowel voor- als nadelen gemoeid. Bij de beslissingen om een online lening af te sluiten moet je een afweging maken. Vind je de nadelen zwaarder wegen of hebben de voordelen de overhand? Door zowel de voordelen als ook de nadelen te presenteren, krijg je voor jezelf een overzicht. Aan de hand van die informatie maak je dan een geïnformeerd besluit.

Nadelen

Laten we beginnen bij de nadelen:

  • Het kost geld. Het is belangrijk om te beseffen dat geld lenen altijd geld kost. Los van de mogelijkheden die het extra geld nu biedt, moet je meer geld terugbetalen dan je nu ontvangt. Calculeer dit goed in met het oog op de toekomst. Niets is vervelender dan uiteindelijk in de schulden te geraken.
  • Beperkte terugbetaaltijd. Je mag niet eeuwig doen over het terugbetalen van het geleende bedrag plus rente. Hier is gelukkig wel heel veel flexibiliteit in, dus dit kan je helemaal naar je eigen voorkeurssituatie bepalen.

Voordelen

De voordelen van online een lening afsluiten:

  • Investeringsmogelijkheden doorzetten. Als je op dit moment in iets veelbelovends wilt investeren, dan is een lening afsluiten een uitstekende optie. Zo heb je het kapitaal beschikbaar om actie te ondernemen. Investeren in aandelen of bedrijven zijn een optie, maar ook voldoende andere doeleinden zijn van toepassing op de korte termijn.
  • Voor jezelf beginnen. Een eigen bedrijf opzetten als ZZP’er of in een andere vorm kost soms een hoop geld. Een zakelijke online lening afsluiten is in dat geval een stap met veel voordelen. Zo kun je in korte tijd de juiste stappen maken en een flinke groei doormaken. De lening terugbetalen is dan niet eens een probleem.
  • Snel geregeld. Zakelijk geld lenen gaat online veel sneller dan bij fysieke banken. Doordat een online kredietverstrekker 24 uur per dag bereikbaar is, werkt dit veel efficiënter. Zowel de aanvraag van de lening als ook het uiteindelijk afsluiten ervan verloopt allemaal online. De tijdswinst is daarmee significant aanwezig en voorkomt een hoop rompslomp over en weer. Daarnaast is dit een groot voordeel wanneer je als ondernemer snel moet schakelen, denk aan bedrijven die seizoens-afhankelijk zijn.