Zes containertuintjes als proef

8

Den Helder – De containertuintjes, een wens van de Stadspartij, komen er. Dat heeft het college laten weten. Den Helder krijgt er in eerste instantie zes, te weten aan de Gravenstraat, Vismarkt en Middelzand-MFC. Het betreft een pilot (proef) en er wordt geëxperimenteerd met containertuintjes met echte beplanting en met kunststof beplanting.

“In diverse steden zijn positieve resultaten behaald”, meldt het college aan de gemeenteraad. De gemeente Den Haag gebruikt bijvoorbeeld CityGards. “Hun onderzoek wijst uit dat bijplaatsing van dozen, grof vuil en vuilniszakken is gereduceerd door het plaatsen van deze containertuintjes. Uit cijfers blijkt ook dat de Haagse bewoner zijn omgeving als positiever ervaart. De wens tot uitbreiding van de containertuintjes is groot onder de bewoners.”

Het bedrijf dat de containertuintjes gaat plaatsen maakt gebruik van onderhoudsvriendelijk materiaal, seizoensbestendige beplanting en garandeert een aantrekkelijk beeld gedurende het hele jaar. De bloembakken rondom de container zijn van gerecycled materiaal gemaakt en worden tijdens het legen mee omhoog getild. De containertuintjes worden in de periode november tot eind van het jaar geplaatst. De proeflocaties worden gemonitord. Uit evaluatie en onderzoeksresultaten moet blijken of de pilot navolging kan krijgen.

8 REACTIES

  1. Andere oplossing is om HVC gewoon zijn werk te laten doen en als gemeente daadwerkelijk is aan handhaving te gaan doen… maar dit is waarschijnlijk makkelijker.

  2. Een goed plan maar wie gaan die tuintjes netjes houden. Daarna maar afwachten of het niet gebruikt gaat worden om vuil in te storten

  3. Het ziet er mooi uit maar denkt de gemeente nu echt dat de vuilstorters de troep er dan wel niet in…maar ernaast dumpen?

  4. “De mensen gooien hun troep ernaast omdat ze niet weten wat ze er mee aanmoeten.Of uit tokkie gevoel.Nu zal de troep naast de bloemetjes terechtkomen, i.p.v. naast de bakken.

Comments are closed.