Autobedrijf Havik sluit per 1 december haar deuren (update)

5

Den Helder – Autobedrijf Havik verlaat per 1 december Den Helder. In een brief aan relaties wordt gemeld dat de activiteiten worden voortgezet bij de vestiging in Alkmaar.

“De autobranche is onderhevig aan veel innovatieve ontwikkelingen, denk hierbij onder andere aan de opkomst van elektrisch rijden en de stijgende populariteit van Private Lease”, schrijft het bedrijf. “Met veel enthousiasme kijken wij er naar uit om deze uitdagingen samen met u tot een succes te brengen. Wij, als Havik Auto, spelen hierop in met een heldere visie door het besluit om alle bedrijfsactiviteiten vanuit onze vestiging in Den Helder per 01-12-2019 te beëindigen en te continueren vanuit onze vestiging in Alkmaar.”

Dat het bedrijf de vestiging aan de Fazantenstraat in Den Helder gaat verlaten is niet echt een verrassing. In september was het door een medewerker al verklapt aan omwonenden, maar het bedrijf zelf wilde er toen officieel niets over melden.

Update
SternRent autoverhuur, dat tevens gevestigd was aan de Fazantenstraat, blijft wel in Den Helder. De autoverhuur is inmiddels al te vinden aan de Ruyghweg 200, bij het witte pompstation van de firma Drok.

5 REACTIES

  1. en weer een bedrijf minder in Den Helder, zeer vervelend voor de (Helderse) werknemers die hun baan hierdoor verliezen zo vlak voor de feestdagen, zal ook niet eenvoudig zijn om dat toch wel specifieke pand een nieuwe invulling te geven

  2. Het is jammer dat de Autobedrijf Havik Den Helder gaat verlaten zelf had ik er zeer goede buren aan al die jaren en zal ze zeker missen gezien de vriendelijkheid van het personeel en wat betreft de nieuwe invulling van dit pand dat kan nog wel eens een grote sensatie wezen c.q. een verassing zijn zoals ik inmiddels heb vernomen waar nog lang over gesproken gaat worden. Een ding weet ik wel als het doorgaat met deze ondernemer uit Den Helder dat het behoorlijk druk in mijn straatje wordt met bezoekers nationaal als internationaal die dit allemaal komen bewonderen of van plan zijn om tot een aanschaffing over te gaan maar goed wij gaan het met ze allen zien het komende jaar 2020.

      • RB, Nee dat gaat hem niet worden en een Koffieboer! is genoeg mocht die er komen net over de brug op de Industrieweg naast Brandstofhandel Bakker. Dit wordt meer een hele dure showroom waar een behoorlijk prijskaartje aan zit waar velen alleen maar over kunnen dromen.

        • klinkt goed Ed, ik kijk er naar uit, zou een mooie boost voor de buurt geven, hopelijk gooit de komst van die shop in het pand van Nelis daar geen roet in en besluit de dure showroom toch maar elders te gaan vestigen wat ik me goed kan voorstellen want ik zou er ook niet op zitten te wachten, je ziet de huidige uitstraling van de kop Koningstraat dankzij die shops met z’n schimmige duistere bezoekers

Comments are closed.