Bijeenkomst in Odensehuis over dementie en de sociale omgeving

0

Den Helder – Het betrekken van de sociale omgeving in het bieden van hulp aan mensen met dementie en hun mantelzorger. In het Odensehuis wordt hier volgende week, op woensdag 6 november om 19.00 uur, een bijeenkomst over georganiseerd.

Veel mantelzorgers én vrienden, buren of familieleden van iemand met dementie zullen dit herkennen: “Laat maar weten als ik iets voor je kan doen”. Vaak blijft het daarbij; de mantelzorger vindt het lastig een concrete hulpvraag te stellen. De buur, vriend of familielid wil wel helpen, maar weet niet goed hoe.

Het Odensehuis organiseert daarom een informatief en luchtig programma onder de noemer “Hoe betrek je de buurt?”. In één uur wordt aandacht besteed aan de impact van dementie in de samenleving. Ook komt het stellen van een duidelijke hulpvraag en het bieden van gerichte hulp aan bod.

Deelnemen
Belangstellenden kunnen gratis deelnemen aan de bijeenkomst in het Odensehuis, Kemphaanstraat 24b. Het gebouw staat in de speeltuin van de Vogelwijk. De bijeenkomst duurt iets meer dan een uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Bel voor meer informatie met Peter Wijnants, op telefoonnummer 0646 264 719.

Mantelzorgers worden gevraagd een buur, vriend(in), familielid of verenigingsmaatje mee te vragen.