Burgemeester worden? Solliciteren kan tot 30 november!

6

Den Helder – De vacature voor de nieuwe burgemeester van Den Helder is maandag officieel opengesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Wie interesse heeft in de functie kan zich vanaf nu melden. De bedoeling is dat Den Helder eind mei 2020 weer een vaste burgemeester heeft.

De functie is vacant door het recente vertrek van Koen Schuiling naar Groningen. Op dit moment vult Jeroen Nobel het burgemeestersambt van Den Helder tijdelijk in. Solliciteren kan tot uiterlijk 30 november.

Uit de sollicitanten wordt een keuze gemaakt door de commissaris van de Koning. Een screening maakt onderdeel uit van de procedure en bestaat onder meer uit controle bij de Belastingdienst en de AIVD. Een vertrouwenscommissie (bestaande uit Helderse raadsleden) kiest uiteindelijk twee kandidaten, waarna de gemeenteraad half maart in een besloten (geheime) vergadering de keuze voor de nieuwe burgemeester maakt. Wie uiteindelijk burgemeester wordt krijgt daarvoor een salaris van € 9.280,73 bruto per maand. Zijn of haar beëdiging vindt plaats op 27 mei 2020.

6 REACTIES

Comments are closed.