CDA en VVD krijgen raad unaniem mee in plannen voor Julianadorp

2

Den Helder – Unaniem stemde de gemeenteraad woensdagavond in met het voorstel van de fracties van het CDA en de VVD om de focus te verleggen naar Julianadorp. De komende periode gaat de gemeente aan de slag met een definitief evenemententerrein, het Loopuytpark en worden meerdere burgerinitiatieven met tijd en middelen ondersteund. Tot grote vreugde van de indieners die een vurig betoog hielden voor het belang van het Dorp.

Julianadorper en CDA-raadslid Edwin Krijns: “Na jaren van investeren in de binnenstad is Julianadorp nu aan de beurt. Van evenementen, sportverenigingen tot het Loopuytpark: Dorpers zijn gewend hun eigen boontjes te doppen. De gemeenschap is heel sterk en aan vrijwilligers nooit een tekort, dat gaan we niet in de weg lopen, maar ondersteunen. Het blijven de plannen van het dorp.”

Het CDA, wiens fractie voor 80 procent uit Julianadorpers bestaat, zette tijdens de campagne in 2018 al stevig in op het dorp. Krijns: “In ons verkiezingsprogramma hebben we de belofte gedaan ons altijd voor het dorp in te zetten. We zijn trots dat we dit samen voor elkaar hebben gekregen.”

VVD
Ook de VVD speelde een belangrijke rol bij het tot stand komen van dit initiatief. Fractievoorzitter Petra Bais refereerde in haar betoog aan de vele inwonersinitiatieven die er in Julianadorp lopen: “Julianadorp bruist, kijk als voorbeeld alleen al naar het initiatief ONS-Dorp, waar meerdere partijen de handen ineen slaan om samen te bouwen aan een mooier Julianadorp. Dat is geweldig. Ook het initiatief voor het Loopuytpark is er eentje die door inwoners opgepakt is, het zou fantastisch zijn als dit snel definitieve vorm krijgt.”

“We zijn alle andere partijen dankbaar met de steun in woord en daad”, zegt Krijns. “Dit is niet het einde, maar pas het begin. De middelen zijn er, nu moeten we ook echt aan de slag. Wij gaan daar scherp op zijn. Julianadorp en de dorpers verdienen het.”

2 REACTIES

  1. Edwin Krijns … die andere burgers op afgesloten Facebook pagina’s letterlijk door het slijk haalt. Kan jammer genoeg hier geen screenshots plaatsen … een walgelijke vent!

  2. komt er tzt ook nog inspraak, bv waar dat evenemententerrein moet komen of waar huizen gebouwd gaan worden? Of wordt dat allemaal geregeld zonder omwonenden daarin te kennen.
    Je zult maar een rustig plekje hebben en ineens beslissen ze dat het evenemententerrein achter je huis komt…
    Heel benieuwd wat er gaat gebeuren

Comments are closed.