De Kooy thuisbasis voor alle NH-90 helikopters

4

Den Helder – Acht NH-90 helikopters van Defensie verhuizen van Vliegbasis Gilze-Rijen in naar Maritiem Vliegkamp De Kooy bij Den Helder. Dat heeft staatssecretaris Barbara Visser de Tweede Kamer in een brief laten weten. Alle twintig helikopters van dit type hebben dan als thuisbasis De Kooy.

Er is te weinig ruimte op Gilze-Rijen om deze helikopters daar te houden. In De Kooy worden nieuwe onderhoudsruimtes gebouwd en komt een nieuw gebouw voor het personeel dat hier met zo’n zeventig man toeneemt. De NH-90’s verhuizen in 2023, een jaar later moet de nieuwbouw klaar zijn.

4 REACTIES

  1. goed voor de lokale economie (hoop ik) enig nadeel is de te verwachten overlast voor de omwonenden

  2. Bijzonder allemaal weer. 10 jaar geleden moest alles weg, medewerkers verhuisden naar Woensdrecht of Gilze Rijen. Anderen zochten een baan elders bij de Marine of zelfs civiel. En nu komt alles weer terug ! Sommigen zeiden het toen al, kwestie van tijd 🙂

  3. Mooi…helicopters horen bij den helder. Overlast geven ze nauwelijks. Rondrijdende autos is continue en een helicopter af en toe. Wij vinden alle aktiviteiten die rond de marine hangt alleen maar gezellig. Soms zie je een peloton lopen, dan een muziekkapel, de indrukwekkende schepen in de haben en de helicopters. Prachtig allemaal. Geeft leven in de brouwerij. Wij wonen vlakbij de helihaven en vinden het mooi.

Comments are closed.