De slaapkamer voor de perfecte nachtrust

0

Slaap is heel belangrijk voor de mens, dit is namelijk het moment dat je echt uitrust. Daarnaast verwerken de hersenen alle informatie die je die dag hebt opgenomen. Wanneer je te weinig slaapt, ben je vatbaarder voor mentale en fysieke klachten. In dit artikel lees je een aantal tips om te zorgen dat jouw slaapkamer optimaal is voor een goede nachtrust.

Maak je kamer goed donker
Door de gordijnen goed dicht te doen, voorkom je dat licht binnenkomt in je kamer. Dit is erg belangrijk voor je nachtrust, aangezien ons lichaam snel reageert op licht. Wanneer het lichaam licht opmerkt, word je sneller wakker. Kies daarom voor verduisterende gordijnen. Heb je gordijnen die niet verduisterend zijn en wil je deze niet wegdoen? Zorg dan voor een verduisterend rolluik achter je gordijnen. Zo maak je je kamer goed donker, maar houd je wel dezelfde stijl.

Zorg voor een gezond leefklimaat
Om goed te slapen is het belangrijk dat er een gezond leefklimaat in je kamer is. Hiervoor is er goede ventilatie nodig, waardoor er genoeg frisse lucht in je slaapkamer is. Bij onvoldoende ventilatie slaap je minder goed en word je sneller ziek. Heb je alleen een zolderraam in jouw slaapkamer? Dan is het een mogelijkheid om een dakraam of zelfs een goedkope dakkapel te laten plaatsen. Zo zorg je voor extra ventilatie mogelijkheden. De prijzen van dakkapellen liggen natuurlijk hoger dan die van een dakraam, maar hiermee creëer je ook nog eens een ruimere slaapkamer.

Zorg voor een goed bed
Wist je dat je ongeveer een derde van je leven in je bed ligt? Het is daarom belangrijk om een bed te hebben waar je goed in ligt. Met een goed bed krijg je minder snel last van rug- of nekklachten, daarnaast werkt een goed bed en een fijn kussen ook bevorderend op je slaap. Het is per persoon erg verschillend wat voor type bed het beste past bij je lichaam. Wil je graag een harder of juist zachter bed? Om tot de keuze voor jouw beste bed te komen, is het verstandig om naar een beddenspecialist te gaan.

Let op met beeldschermen in de kamer
Sommige mensen vinden het fijn om een televisie op hun kamer te hebben. Alleen wanneer je naar je televisie kijkt voor het slapen, zorgt dit ervoor dat je lastiger in slaap komt. Vandaar dat het beter is om geen televisie in je slaapkamer te plaatsen. Het beste is om zo min mogelijk schermen in je slaapkamer te hebben en ervoor te zorgen dat je slaapkamer, echt alleen voor slapen is.