Drukte voor rugbyfinale bij RCDH

0

Den Helder – Bij Rugby Club Den Helder (RCDH) werd afgelopen zaterdag in een sfeervolle rugbykantine gekeken naar de Rugby World Cup 2019 finale, tussen Engeland en Zuid-Afrika in Japan. Helaas kon dit nog niet bekeken worden in het nieuwe clubhuis van Rugby club Den Helder, welke officieel pas geopend wordt in het weekend 20 en 21 maart.

Het oude scoutingclubhuis, wat nu dus dienst doet als rugbykantine, was tot de nok toe gevuld met rugbyliefhebbers en de sfeer zat er vroeg in. Nadat een stevig Engels ontbijt was genoten, begon het dan om 10.00 uur echt. De wedstrijd was er een om de vingers bij af te likken.

Onder luid aanmoedigen van de schare Engelse en Zuid-Afrikaanse fans trok uiteindelijk Zuid-Afrika aan het langste eind. Voor de neutrale supporter maakte het allemaal niet uit, het was een terechte winnaar.

Wedstrijd
Een dag later was het aan de heren van Rugby Club Den Helder om het, tot nu toe, moeizame seizoen een positieve wending te geven. In een redelijk gelijkopgaande wedstrijd wist RCDH, in eerste instantie, goed in de buurt te blijven van RC West Friesland uit Hoorn. Voor de rugbyers uit Den Helder duurde de wedstrijd net even te lang en werd uiteindelijk geflatteerd met 50-19 verloren. Het door blessures geplaagde team blijft de moed er in houden en hoopt zich straks tijdens de tweede competitiehelft te kunnen revancheren voor deze minder goede periode.

De afgelopen weken is er in de media wat meer aandacht geweest voor de in Nederland minder bekende rugbysport. Wellicht heeft dat interesse opgewekt. Schroom dan niet en kom zondag 17 november naar sportpark de Linie. Daar kan jong en oud vanaf 12.00 uur op een leuke informatieve, sportieve manier kennis maken met deze mooi sport.

Voor meer informatie: Inforcdenhelder@gmail.com.