Gaslekkage onder controle, treinen rijden weer (update)

14

Den Helder – Bij het tankstation aan de Kievitstraat in Den Helder is vrijdagavond een gastankinstallatie kapot gegaan. Alle hulpdiensten werden opgeroepen en het treinverkeer werd stilgelegd. Het treinstation is vlakbij het tankstation, het spoor loopt er direct achter langs.

De NS meldt dat er geen treinen rijden tussen Den Helder en Den Helder Zuid.

De Veiligheidsregio meldt dat het tankstation is ontruimd en dat de politie de ruime omgeving heeft afgezet om voorbijgangers op veilige afstand te houden.

Update: De Veiligheidsregio meldt dat de lekkage is gestopt en het incident onder controle is. Het treinverkeer kan weer worden hervat. Het incident ontstond bij het vullen van de tank.

14 REACTIES

 1. ik snap ook ergens niet dat er tankstations in woonwijken toegestaan worden ,mede als je ziet dat de bevoorrading met enorme tankwagens vlak langs woonhuizen gaat

  • RB, Het tankstation (v.h. Brandstoffenhandel in Kolen c.q. verkoop van gasflessen van de Fa. Betlehem) zit hier al zolang ik mij kan herinneren ( begin jaren vijftig van de vorige eeuw) en dat is al heel lang en er heeft naar mijn weten nog nooit een incident plaatsgevonden. Het is een beetje het Kip en het Ei verhaal wat was hier eerder gebouwd op de Kievitstraat het bedrijf of de woonhuizen. Dan kan je ook stellen waarom is er zo’n groot tankstation tegenover een School gekomen op de Kievitstraat want daar moeten de grote tankwagens ook heen om de boel bij te vullen en om deze te bereiken eerst door de woonwijken moeten rijden.

   • Kip en eieren verhaal Ed , gaat niet op . Het gaat erom , veroorzaakt dat bedrijf overlast of onveiligheid of niet . Daar draait alles om . Dat zelfde heb je ook met Vliegveld De Kooy. ook hier zeggen ze het , vliegveld was er veel eerder. Maar die vlieger gaat ook niet op. Het vliegveld , is wel degelijk aan vergunningen voor geluidsoverlast / onveiligheid onderhevig. Dat heeft elk bedrijf .Bij de bedrijven op de Kievitstraat ook zo. Zij moeten een groot aantal vergunningen hebben en aan de verplichtingen die daarin staan voldoen. Als deze lekkage wordt onderzocht , en het zou blijken , dat er niet aan de voorwaarden/ verplichtingen die in de vergunning staan is voldaan , Dan kan het nog zomaar is wezen , dat de zaak dat moet veranderen of het risico lopen dat hij gesloten wordt.

 2. Zolang er geen pinautomaat naast je huis staat hoef je niet bang te zijn @Ineke.
  Of moeten we die ook maar verbieden @RB ?

   • Nee hoor RB, er zijn al tig jaren brandstofstations in woonwijken waar minder incidenten hebben plaats gevonden dan bij pinautomaten .

     • Je hebt gelijk RB niet verbieden, maar niet snappen dat het toegestaan wordt. Is inderdaad een wereld van verschil.
      Heb het even verkeerd geïnterpreteerd.

    • George, ik kan de bezorgdheid van RB wel begrijpen.
     Dat er nog nooit iets gebeurd is, is geen sterk argument.
     In Enschede konden ze vóór die ontploffing ook zeggen dat er met vuurwerk nog nooit iets was gebeurd.

     • Hans, dit verhaal wordt behoorlijk overtrokken. Een lpg tank in een personenauto is prima beveiligd. Bij een te hoge druk gaat het overdukventiel open, blaast hij af en klaar. Dit gebeurde zo’n 30 jaar terug met enige regelmaat omdat er toen veel automobilisten op lpg reden. De sport was het om de 80% vulling er uit te halen zodat de tank goed vol kon en je iets langer door kon rijden. In dit geval is er kennelijk sprake van een defect (vast het vul ventiel). Met een beetje wind erbij vervliegt het gas als een malle, dus voordat je een explosie krijgt moet er wel heel wat gebeuren.
      Overigens prima dat er preventief een watergordijn wordt aangelegd) Tegenwoordig brand een benzine auto sneller uit (vanwege de nieuwe benzine die vooral bij oudere auto’s de rubbers oplost) dan dat er een lpg tank explodeert.

     • Ondanks alle veiligheidsmaatregelen en ondanks alle geruststelling kan ik een zekere ongerustheid van de mensen die er vlakbij wonen wel begrijpen. Blijft het feit dat daar een grote hoeveelheid zeer brandbaar gas onder hoge druk aanwezig is.

 3. Als betrokken bewoner kan ik alleen maar stellen dat de hulpdiensten en instanties voortreffelijk werk hebben verricht i.v.m. dit gaslek. Mijn complimenten hebben ze zeker verdient.

Comments are closed.