Gemeente controleert parkeren bij basisscholen

5

Den Helder – De gemeentelijke handhavers controleren de komende weken op het (juist) parkeren rondom basisscholen. Nu het langer donker is, brengen ouders hun kinderen vaker met de auto naar school. Daarbij parkeren zij de auto vaak niet op de juiste wijze. Dat zorgt soms voor gevaarlijke situaties.

Met de actie hoopt de gemeente bewustwording hiervan te bevorderen, zodat de ouders de verkeersregels voortaan in acht nemen. Dat komt de veiligheid rondom de scholen ten goede.

De controles vinden in iedere wijk plaats bij twee basisscholen. De handhavers zullen eerst een paar dagen waarschuwen. Daarna schrijven zij boetes uit. De gemeente heeft de scholen ingelicht over de actie.

5 REACTIES

 1. Op een andere plek waar niet geparkeerd mag worden, krijg je ook direct een bon zonder waarschuwing.
  Dus lik op stuk.
  En de spelregels nog maar eens doornemen.

  • en weer op andere plekken lopen ze de foutparkeerders zo voorbij…..
   handhavers gaan zeer selectief te werk, ligt er waarschijnlijk aan waar familie en vrienden wonen…..

   • RB, Kan mij niet geheel in uw beantwoording vinden wat betreft zoals U stelt over familie en vrienden want daar durf ik toch echt mijn handen niet voor in het vuur te steken wel in het feit dat Handhaving meer moet doen tegen foutparkeerders in woonwijken zoals het blokkeren van het trottoir en er niet voorbij moeten lopen maar meer uit hun bedrijfsauto moeten stappen om deze personen terecht te wijzen of hun een boete te geven en ook die hun hond los laten lopen naast hun fiets en ook nog eens over de stoep fietsen een fikse bekeuring te geven.

 2. Aan de foto te zien komen de ouders tegenwoordig allemaal met een elektrische auto naar de school om hun kinderen weg te brengen. Uitladen en inladen c.q. opladen gaat dan wel erg lang duren maar of ze dan fout staan betwijfel ik gezien het bijgaande plaatje.

 3. sterker nog… de “helden” komen tegenwoordig vooral in de avonduren stiekem hun bonnetjes uitschrijven, vooral op plaatsen waar een parkeerprobleem is zoals in de visbuurt. hele volksstammen die hun (bedrijfs) wagens op parkeerplaatsen plempen die voor bewoners zijn bestemd….. dus bewoners die later thuis komen de vakken gevuld zien met bedrijfstroep van volk dat vele straten verder woont.
  de lafaards hebben volgens mij een vaste route waarvan ze weten dat auto’s buiten de vakken staan en op die manier hetzelfde rondje maken om te schrijven. BAH
  je zult maar handhaver zijn…….. zou me kapot schamen om dát in het openbaar te durven melden.

Comments are closed.